«Το Ναύπλιο, η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και η Καλαμάτα αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ημέρες του Πάσχα, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων των ξενοδόχων, οι κρατήσεις αγγίζουν ακόμα και το 100%», όπως αναφέρει το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», σε σημερινή (Μ. Παρασκευή), ανάρτησή του, συμπληρώνοντας -όσον αφορά στη Μεσσηνία τα εξής.

Οι συγκεκριμένοι προορισμοί συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, αφού τα έθιμα που αναβιώνουν, το κλίμα της θρησκευτικής κατάνυξης, αλλά και οι υποδομές που διαθέτουν, μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των επισκεπτών.

Στην Καλαμάτα

Πόλος έλξης επισκεπτών για τις ημέρες του Πάσχα αναδεικνύεται και η Καλαμάτα, αφού όπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα.

Οι επισκέπτες επιλέγουν την Καλαμάτα, διότι όπως λέει ο Δημήτρης Καραλής, είναι γρήγορη, εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση μέσω του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Καλαμάτας, αφού ο κάτοικος της Αθήνας μπορεί να φθάσει στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας μέσα σε δύο ώρες.

Παράλληλα, τα έθιμα που υπάρχουν στην Καλαμάτα τις ημέρες του Πάσχα, όπως για παράδειγμα ο σαϊτοπόλεμος, προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Επίσης, οι υποδομές που διαθέτει η Καλαμάτα σε ξενοδοχεία, εστίαση και αναψυχή κάνουν άνετη και ευχάριστη την διαμονή των επισκεπτών οι οποίοι μπορούν να επισκεφθούν χωριά της δυτικής Μάνης και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, όπως την Πύλο, την Μεθώνη την Κορώνη.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας, ο Δημήτρης Καραλής λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι δεν έχουν την ίδια δυναμική, αφού οι κρατήσεις κυμαίνονται περίπου στο 50%. Βασική αιτία, όπως σημειώνει είναι το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα είναι νωρίς, αλλά και το ότι προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων εκτιμά ότι χρειάζεται αναβάθμιση το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, ώστε όπως λέει να είναι ευκολότερη και γρηγορότερη η πρόσβαση των επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς.

Μοιράσου το άρθρο: