Με ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, ολοκλήρωσε, το βράδυ της Παρασκευής, τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Είχε προηγηθεί δίωρη συνάντηση με τους οικονομικούς φορείς και τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο του τόπου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ανεργία και απομόνωση που μαστίζουν την περιοχή και τις αγωνίες τους για την επόμενη ημέρα. Όπως και στην Καβάλα, την προηγούμενη ημέρα, έτσι και στη Δράμα, η ομιλία του κ. Τσακαλώτου αφορούσε στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην μεταμνημονιακή εποχή.

Την ίδια ώρα της ομιλίας, διοργανώθηκε έξω από το Επιμελητήριο αντισυγκέντρωση από άτομα που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει σεβασμός για τις διαφορετικές απόψεις, κατανόηση πως για πολλούς το Μακεδονικό ζήτημα είναι ταυτοτικού χαρακτήρα και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται εκφράζοντας τη διαφορετική του άποψη. Ωστόσο ως ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, θεωρούν πως δεν είναι επιτρεπτό ούτε ανεκτό το φαινόμενο των αντισυγκεντρώσεων όπως της Παρασκευής. «Μας γυρίζουν πίσω σε σκοτεινές και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία εποχές, εποχές της μετεμφυλιακής περιόδου. Αντίστοιχα απαράδεκτη ήταν και η συγκέντρωση διαδηλωτών κάτω από το σπίτι του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, πριν κάμποσες ημέρες, γεγονός που ποτέ δεν είχε συμβεί στην πόλη μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Καβάλας με ανακοίνωσή της σχολίασε για την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στην πόλη, πως «ήταν προσανατολισμένη στο στόχο να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ στη λογική του μικρότερου κακού (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ) που πρέπει να επιλέξει ο λαός, να παρουσιαστεί το ελάχιστο ως κάτι, να παίξει σε ακόμα ένα ψευδεπίγραφο δίπολο στο «πρόοδος-συντήρηση».

Μοιράσου το άρθρο: