Εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους που μόχθησαν για τη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τον Νομό Δράμας διοργανώνουν: Ο Σύλλογος Ποντίων Δράμας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «ΑΚΡΙΤΕΣ ΝΕΑΣ ΚΡΩΜΝΗΣ» Δράμας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. ΑΜΙΣΟΥ Δράμας, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ Δράμας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού Δράμας «ΆΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ».

Η βραδιά τιμής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Δράμας. Αρχικά θα παρουσιαστεί το τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του ΔΠΘ, (στο οποίο από την 1 Οκτωβρίου 2018 διδάσκεται η ποντιακή διάλεκτος) από τον Ηλία Κ. Πετρόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας του τμήματος, θα τιμηθεί ο ίδιος και οι φοιτητές του.

Στη συνέχεια θα βραβευθούν όλοι όσοι διδάσκουν τη διάλεκτο στη Δράμα, καθώς και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών κ. Αντώνης Παυλίδης.

Μοιράσου το άρθρο: