Για προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστος Μέτιος, με ανακοίνωση που απαντά στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη.

Με αφορμή την διακοπή λειτουργίας του Χιονοδρομικού ο κ. Πατακάκης είχε κατηγορήσει τη διοίκηση της Περιφέρειας για μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξε στην ανεύρεση επιπλέον χρημάτων, πέραν όσων είχαν εξασφαλιστεί από τα έσοδα της περσινής λειτουργίας του.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η διακοπή της λειτουργίας γίνεται λόγω των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών υπογραφής της νέας σύμβασης και όχι λόγω έλλειψης πόρων. «Άλλωστε, και το κώλυμα αυτό να μην υπήρχε, οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου δε θα λειτουργούσαν το περασμένο σαββατοκύριακο καθώς δεν υπήρχε χιόνι» επισημαίνει και κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας ότι με τους ισχυρισμούς του παραπλανά τους πολίτες..
Στην ίδια ανακοίνωση ο κ.Μέτιος ξεκαθαρίζει ότι τόσο σε θέματα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων όσο και στους υπόλοιπους τομείς ευθύνης της Περιφέρειας στη Δράμα, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη είναι οριστική. Την Περιφέρεια εκπροσωπεί και εκφράζει μόνο ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες. Σε ό,τι αφορά δε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, η αρμοδιότητα παραμένει προσωρινά στον κ. Πατακάκη μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου.

Μοιράσου το άρθρο: