Έξι άτομα, ηλικίας από 44 έως 70 ετών, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας καθώς έκαναν παράνομη ανασκαφή αναζητώντας χρυσό ή θησαυρό.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας, εντόπισαν τους δράστες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού – θησαυρού, με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού και εργαλείων. Κοντά στον χώρο της ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, τα οποία είχαν εγκαταστήσει οι δράστες για να μένουν και να αποθηκεύουν τον εξοπλισμό τους. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχαν παράνομα είχαν κόψει δέντρα, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα, καθώς και για καύση.
Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος σκαπτικών και διαφόρων άλλων εργαλείων (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κ.λ.π.), μια βενζινοκίνητη γεννήτρια, ηλεκτρικά εργαλεία, προβολείς και φακοί, κινητά τηλέφωνα, ένα κυνηγετικό όπλο και 8 φυσίγγια
Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα οξειδωμένο νόμισμα, το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων, ένα κυνηγετικό όπλο και 130 κυνηγετικά φυσίγγια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.

Μοιράσου το άρθρο: