Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της ΔΕΥΑΚ θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα. Ενημέρωση που θα γίνει μετά από απαίτηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει σειρά προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και την αναγκαία οδική σήμανση των οδών Θ. Πουλίδου, Μεχμέτ Αλή & Γραβιάς, στην συνοικία της Παναγίας στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ COSMOPOLIS.

**Στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Παράσταση όλων των τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας «Στου χρόνου…τα χρώματα». Η παράσταση στηρίχθηκε σε μουσικές και τραγούδια, χορούς και εθιμικές πράξεις που συνοδεύουν και συγχρόνως συγκροτούν βασικές στιγμές του εορταστικού κύκλου του χρόνου των Ελλήνων όπου εμπλέκονται η επίσημη λατρεία, το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι εθνικές παραδόσεις και οι μύθοι της κοινότητας.

**Εκδήλωση σκηνικής παρουσίασης, με απαγγελία, μουσική, τραγούδια, χορό και προβολή βίντεο σε αρμονία, έργων των ποιητών Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρου Καρόζα και σε σκηνοθεσία Μαρίας Καραβίας με την παγκοσμίου φήμης μετζοσοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 9.15 το βράδυ στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018.

**Η δημοτική παράταξη Καβάλας «Ο Τόπος της ζωής μας» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο διοργανώνει ειδική θεματική εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο», όπου θα αναλυθούν θέματα και εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς και οι δυνατότητες γονέων και εκπαιδευτικών να υποστηρίζουν τα παιδιά ώστε αυτά να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα μέσα του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου, μέσα στον οποίο μεγαλώνουν. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Καπναποθήκης στις 7.30 το απόγευμα.

**Ημερίδα με τίτλο «Η λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο πλαίσιο του Ν.4512/2018» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης, το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Δράμας, εν όψει τον καινούριων δεδομένων που ανακύπτουν από την ισχύ του νέου λατομικού νόμου, αναφορικά με την εξόρυξη και την κατεργασία μαρμάρου, που ισχύει από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης λαμβάνει την πρωτοβουλία ν’ ανοίξει έναν κύκλο ημερίδων ενημερωτικού χαρακτήρα, με στόχο την αποσαφήνιση σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με τον καινούριο Νόμο.

**Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος της Εγνατία Οδού, που θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα έως 18-6-2018, στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Σίλα μέχρι το ύψος του Παληού, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και παράλληλα πραγματοποιείται αμφιδρόμηση στο ίδιο τμήμα του ρεύματος κυκλοφορίας προς Καβάλα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται με κατάλληλη σήμανση.

**Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας “ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ” διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Παλιάς Μουσικής για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδoνα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και προς τιμήν της ημέρας του πατέρα.

**Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υλοποιεί δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16 ετών που θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ, στην περιοχή του Περιγιαλίου, σε δυο περιόδους από 25/6 έως 7/7 και από 16/7 έως 28/7.

**Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως έως 5 μποφόρ.

Μοιράσου το άρθρο: