Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην Δικαιοσύνη προσέφυγε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» για τις εργασίες που ξεκίνησαν για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη καθώς έγιναν σε έκταση του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, κατά την εκτέλεση των εργασιών η εταιρία εισήλθε σε ιδιοκτησία της δημοτικής επιχείρησης καταλαμβάνοντας αυθαίρετα και παράνομα αυτήν και προβαίνοντας σε παράνομη εκσκαφή για την απόληψη αδρανών υλικών.

** Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις συνένωσης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών). Η τελική πρόταση της επιτροπής των τριών ιδρυμάτων θα κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

** Στο μεταξύ, να παραμείνει αυτόνομο το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και να μην συνενωθεί με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης. Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων «το Διεθνές Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει διεθνές πανεπιστημιακό κέντρο στα Βαλκάνια …τυχόν συγχώνευσή του με άλλα Ανώτατα Ιδρύματα, ιδίως δε με τα δύο ΤΕΙ, θα αλλοίωνε οριστικά την ταυτότητα και την αποστολή του».

** Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της ΔΕΥΑΚ θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, μετά από απαίτηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει σειρά προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην συνοικία της Παναγίας για το Φεστιβάλ COSMOPOLIS.

** Πραγματοποιείται από τη ΔΕΥΑ Δράμας η αντικατάσταση τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης που εξυπηρετεί 4 Τοπικές Κοινότητες, του Καλού Αγρού, των Κουδουνίων, του Μαυροβάτου και του Μικροχωρίου. Η αντικατάσταση γίνεται σε έκταση 1.100 μέτρων και ανέρχεται στο ποσό των 74.000 Ευρώ από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΔ.

**«Τα παιδιά στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο» είναι το θέμα ειδικής θεματικής εκδήλωσης που διοργανώνει η δημοτική παράταξη Καβάλας «Ο Τόπος της ζωής μας» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο. Θα αναλυθούν θέματα και εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς και οι δυνατότητες γονέων και εκπαιδευτικών να υποστηρίζουν τα παιδιά ώστε αυτά να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα μέσα του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου, μέσα στον οποίο μεγαλώνουν. Την κεντρική εισήγηση θα κάνει εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Καπναποθήκης στις 7.30 το απόγευμα.

** Στη Δράμα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in My Region / Η Ευρώπη στην περιοχή μου», τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ. Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοικτές για το κοινό αύριο (Τετάρτη) στις 7 το απόγευμα στο κτίριο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ μεΑ) του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας» και την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Δράμας, που θα περιλαμβάνει Έκθεση χειροτεχνημάτων των ωφελούμενων του Κέντρου καθώς και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

** Στις 7 Ιουλίου θα ξεκινήσει το Φεστιβάλ Φιλίππων και ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου με θέμα «Με θέα την Καβάλα». Περιλαμβάνει 30 εκδηλώσεις από τις οποίες 19 παραστάσεις και 5 συναυλίες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα να σημειώνει ότι το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων, με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου Καβάλας δικαιωματικά είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καβάλας.

**Εκδήλωση σκηνικής παρουσίασης σε σκηνοθεσία Μαρίας Καραβίας με την παγκοσμίου φήμης μετζοσοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα αύριο Τετάρτη στις 9.15 το βράδυ στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Περιλαμβάνει απαγγελία, μουσική, τραγούδια, χορό και προβολή βίντεο σε αρμονία, έργων των ποιητών Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρου Καρόζα. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018.

**Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιράσου το άρθρο: