Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Την σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το έργο της ύδρευσης και άρδευσης των Φιλίππων με την συγχρηματοδότηση του από τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ.

** Στη Βουλή ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα προβλήματα δυσοσμίας στις περιοχές Χαλκερού, της Νέας Καρβάλης και τις ανατολικές συνοικίες της πόλης, κατά κανόνα τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Ζητούν να μάθουν σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη διερεύνηση των αιτιών που προκαλούν τη δυσοσμία, τον καταλογισμό ευθυνών αλλά και τις ενέργειες για την προστασία του πληθυσμού.

** Επιστολή παραίτησης του μέλους των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα, Γιώργου Τσακίρη, όπως κάνει γνωστό βρίσκεται ήδη στα κεντρικά γραφεία του κινήματος.

** Το Δασαρχείο Καβάλας ολοκλήρωσε την διαδικασία των Δασικών Χαρτών με τελευταίο σταθμό για τον νομό τον Δήμο Νέστου. Μία διαδικασία που χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα 2,5 ετών περίπου ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία των ενστάσεων από τους πιθανώς θιγόμενους για την περιοχή του Νέστου.

** Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά τα έργα ανάπλασης στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και εντός των ημερών θα τεθούν σε λειτουργία και οι νέες παγομηχανές που διαθέτει.

** Η τεράστια γραφειοκρατία, καθώς επίσης και η υψηλή φορολόγηση, είναι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καφεζυθοπώλες της Καβάλας. Εκπρόσωποί τους τα μετέφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο.

** Η Αναπτυξιακή Καβάλας διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί ενημερωτική εκδήλωση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου του Δήμου Καβάλας με θέμα «1η Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων πράξεων Δημοσίου Χαρακτήρα στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Καβάλας».

** Πρόγραμμα Ημερήσιας Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων γονέων, γεννημένων από 01/01/2008 έως 31/12/2012 θα υλοποιήσει ο δήμος Καβάλας. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και ενδεχομένως στο 10ο Δημοτικό Σχολείο κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν από 02/07/2018 έως 31/08/2018, από τις 07:00 ως τις 16:00. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως που θα προκαταβάλλεται.

** Συνελήφθησαν στην Καβάλα επτά (7) άτομα, ηλικίας από 29 έως 69 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Εντοπίστηκαν να συμμετέχουν στη διενέργεια του απαγορευμένου παιχνιδιού «TEXAS HOLD’EM». Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, κατά την αστυνομία, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

** Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Μουσθένης «Το Παγγαίο» διοργανώνει το 21ο Φεστιβάλ Πιερίας Κοιλάδας από 23 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου. Το φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα με το ζωντάνεμα του Κλύδωνα και παλιά παραδοσιακά παιχνίδια.

** Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» διοργανώνει τη λειτουργία του «8ου Θερινού Σχολείου Τέχνης» στα Λιμενάρια Θάσου για το διάστημα, από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου. Στο πλαίσιό του θα διεξαχθούν τα εργαστήρια με διάφορες θεματικές όπως γλυπτική, μουσική, θέατρο, κουκλοθέατρο και φωτογραφία. Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά και νέους από 6 έως 20 ετών και θα λειτουργήσουν για μια εβδομάδα, ενώ η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 9 το πρωί στις «Αποθήκες Μεταλλείων» στα Λιμενάρια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

** Τις θερινές προβολές του ξεκινά από σήμερα Δευτέρα ο κινηματογράφος «Ζέφυρος» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα από τον ελληνικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό κινηματογράφο. Οι προβολές θα ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

** Πλήθος κόσμου και φέτος αναζήτησε δροσιά κάτω από τα πλατάνια στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας όπου για 10η χρονιά πραγματοποιήθηκε διήμερο φεστιβάλ Wood Wild Water Festival πλάι στον παλιό Νερόμυλο με 28 δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού, περιβαλλοντικές και συναυλίες.

** Στη Δράμα θα υλοποιηθεί και φέτος από τις επόμενες ημέρες από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωση και Δημιουργικότητα. Οι 20 και πλέον δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.

** Νεφώσεις και από το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Άστατος θα είναι αύριο ο καιρός στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο: