Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Θέματα που σχετίζονται με την Πορεία Υλοποίησης του Επιχειρησιακού προγράμματος εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων και εκπρόσωποι δημοσίων αρχών.

** Τροποποιείται η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο δρόμο από τη διασταύρωση Σταυρού Αμυγδαλεώνα μέχρι το ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ, στην είσοδο της Καβάλας και συγκεκριμένα περιορίζεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του κάθε ρεύματος προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στα στηθαία ασφαλείας. Οι εργασίες γίνονται έως τις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ανάλογα και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

** Ενημέρωση επί της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας και της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών, διοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Καβάλας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Αν. Μακεδονίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Αμυγδαλεώνα Καβάλας (Καπναποθήκη), την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

** Εσπερίδα με θέμα την «Οδική ασφάλεια- η περίπτωση των δημοτικών σχολείων» οργανώνει το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσον αφορά την οδική ασφάλεια σε περιοχές γύρω από σχολικά συγκροτήματα. Η εκδήλωση θα γίνει Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του TEE.

** Η διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού όγκου οροσειράς Ροδόπης θα αναπτυχθούν σε ημερίδα που διοργανώνουν από κοινού, οι Νομαρχιακές Επιτροπής Δράμας και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Ομιλητές θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Α.Δ.Μ.Θ. Απόστολος Αϊναλής, και ο Σταύρος Κεχαγιόγλου, πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

** Τη δράση «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χαρτογραφίας και Προσανατολισμού», η οποία απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (ηλικίας 7-12 ετών), θα παρουσιάσουν, στις 6 το απόγευμα σήμερα στο Urban Centre Καβάλας (Πλατεία Καπνεργάτη), τα μέλη της ΑΜΚΕ ‘Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”’. Σκοπός της είναι να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν το κόσμο της χαρτογραφίας και του προσανατολισμού.

** Στην Καβάλα θα διεξαχθεί το 44ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων, από την Πέμπτη ως το Σάββατο, σε συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης». Περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι, φιλόλογοι και ιστορικοί, αναμένονται να προσέλθουν στην Καβάλα απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο. Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στον «πατέρα της ιστορίας», τον Ηρόδοτο και το έργο του.

** Την 58η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας.

** «Παραμυθοδρομίες» με καλεσμένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αγγελική Θάνου διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αφηγήτρια θα είναι η ίδια η συγγραφέας των βιβλίων Αγγελική Θάνου.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις αυξημένες και πιθανότητα βροχών προβλέπονται για αύριο στην περιοχή μας.

Μοιράσου το άρθρο: