Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Μια από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους διανύει η περιοχή, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ», Αναστασία Ιωσηφίδου με αντικείμενο το σχεδιασμό της τουριστικής προβολής για το έτος 2018. Διαπιστώθηκε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σημαντική αύξηση των κλινών και των καταλυμάτων, τόσο σε περιφερειακό, όσο και στο επίπεδο του δήμου Καβάλας. Παράλληλα τόνισαν και την ανάγκη να ενισχυθούν οι υποδομές στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών.

** Στο βασικό επιβατικό λιμάνι εσωτερικών γραμμών της Βόρειας Ελλάδας εξελίσσεται αυτό της Καβάλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οκταμήνου του 2017 μέσω του λιμανιού της Καβάλας αναχώρησαν για τα νησιά του Αιγαίου 76.640 επιβάτες.
Δημοφιλέστερος προορισμός από το λιμάνι της Καβάλας στο Αιγαίο είναι η Μύρινα Λήμνου και μετά η Μυτιλήνη.
Στο μεταξύ, το εκατομμύριο εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν οι αναχωρήσεις επιβατών από τις δύο πορθμειακές γραμμές Κεραμωτής- Θάσου και Καβάλας- Πρίνου για τη Θάσο. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του οκταμήνου από και προς το νησί μετακινήθηκαν 1,5 εκατομμύριο άτομα.

** Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, κατατέθηκε αγωγής αποζημίωσης κατά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και κατά του Ελληνικού δημοσίου, για τις απώλειες που είχαν από τον καταρροϊκό πυρετό 56 κτηνοτρόφοι της Καβάλας, ένας της Δράμας και ένας της Ροδόπης.

** Επιστημονικό συμπόσιο για τον τοπικό πολιτισμό και τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνει στη Δράμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον δήμο Δοξάτου από την Παρασκευή έως την Κυριακή.
Πρόκειται για το συμπόσιο με θέμα: «Τοπικός πολιτισμός και εκπαιδευτικά προγράμματα. Διαβατήρια «ήπιας ισχύος» για τις διεθνείς σχέσεις των πόλεων». Μια διεπιστημονική προσέγγιση για τα δρώμενα κωδωνοφορίας, τους ιππικούς αγώνες και την εναλλακτική κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ.
Οι εργασίες του συμποσίου θα γίνουν την Παρασκευή και την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Ύδραμα» και το Σάββατο στο Δοξάτο.

** Τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 θα βραβεύσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας, σε ειδική τελετή που θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία της Σκάλας Καλλιράχης Θάσου.

** Με τον Βασίλη Λέκκα «συναντάται» η Χορωδία του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας «ΣυνΩΔΗπόροι» για τέσσερις συναυλίες σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Ξάνθη. Το μουσικό ταξίδι έχει αφετηρία την Καβάλα, την Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) στις 9.30 το βράδυ, στον χώρο του Φρουρίου της πόλης.
Θα ακολουθήσουν συναυλίες το Σάββατο (23 Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., στη Δράμα στις 30 Σεπτεμβρίου και στην Ξάνθη στις 20 Οκτωβρίου.

** Το Παιχνίδι της Πόλης διοργανώνει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας αυτό το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία καπνεργάτη. Ομάδες 4 έως 6 ατόμων θα ανταγωνιστούν σε ένα παιχνίδι διαφορετικό με στόχο την δημιουργικότητα.

** Στέγαστρο στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» προγραμματίζει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Η Τεχνική Υπηρεσία ήδη διερευνά το κόστος του έργου, το οποίο αν δεν είναι απαγορευτικό θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2018.

** Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου πέτυχε χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΓΛΟΥ», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας νικώντας τον Παπάγο με σκορ 75-60.

** Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: