Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στη λιγότερο δαπανηρή από τις τρεις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε η Εγνατία Οδός ΑΕ σχετικά με την κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων στο Νοσοκομείο Καβάλας, κατέληξε η διοίκηση του Ιδρύματος. Πρόκειται για πρόταση της τάξης του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ σε οικόπεδο κοντά στο Νοσοκομείο σε ένα μικρό λόφο. Το πρόβλημα στάθμευσης στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι πολύ μεγάλο, καθώς καθημερινά δεκάδες οχήματα είναι σταθμευμένα έξω από το Νοσοκομείο προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

** Την προοπτική να λειτουργήσει ως αυτόνομο το παράρτημα του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, στη Θάσο, εξέτασε ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας επεσήμανε ότι το υπουργείο είναι σύμφωνο με την πρόταση του Δήμου Θάσου.

** Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Καβάλας εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης για πρώτη φορά ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα υπό την προϋπόθεση ότι η ηγεσία του κόμματος θα συνηγορήσει προς αυτή του την πρόθεση.

** Ενημέρωση επί της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας και της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών, διοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Καβάλας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Αν. Μακεδονίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Αμυγδαλεώνα Καβάλας (Καπναποθήκη), την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

** Η διαχείριση και προοπτικές ανάπτυξης του ορεινού όγκου οροσειράς Ροδόπης θα αναπτυχθούν σε ημερίδα που διοργανώνουν από κοινού, οι Νομαρχιακές Επιτροπής Δράμας και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Ομιλητές θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Α.Δ.Μ.Θ. Απόστολος Αϊναλής, και ο Σταύρος Κεχαγιόγλου, πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

** Ξεκινά σήμερα στην Καβάλα το 44ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης». Συμμετέχουν περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι, φιλόλογοι και ιστορικοί, απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο. Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στον «πατέρα της ιστορίας», τον Ηρόδοτο και το έργο του.

** Την 58η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας.

** «Παραμυθοδρομίες» με καλεσμένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αγγελική Θάνου διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αφηγήτρια θα είναι η ίδια η συγγραφέας των βιβλίων Αγγελική Θάνου.

** Ρεσιτάλ Πιάνου με δύο ταλαντούχους νεαρούς καλλιτέχνες τον Στέργιο Σακελλαρίου και τον Νίκο Λαβασά παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2017. Η συναυλία θα δοθεί αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», του Δημοτικού Ωδείου. Οι δύο πιανίστες θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα κορυφαίων δημιουργών: Μπαχ, Σούμαν, Μπραμς και Λιστ.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις θα επικρατήσουν αύριο στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο: