Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, θα παράσχουν για ακόμη μια φορά οι Γιατροί του Κόσμου. Η αποστολή ξεκινά σήμερα Τετάρτη από το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας με οδοντίατρο και οφθαλμίατρο. Συνεχίζει την Πέμπτη στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με οδοντίατρο, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο κι αν χρειαστεί και παιδίατρο για εμβόλια. Την Παρασκευή θα γίνονται εξετάσεις στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου Δράμας, όπου συν τις άλλες ειδικότητες θα υπάρχει και ορθοπεδικός.

** Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για αύριο Πέμπτη (23 Νοεμβρίου) οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Όπως αναφέρουν στο νέο νομοσχέδιο που τέθηκε υπό διαβούλευση δεν εξασφαλίζεται το μέλλον τους μετά από 11 χρόνια εργασίας. Εκφράζουν τον φόβο ότι βρίσκονται ένα ακόμα βήμα πριν τον οριστικό τερματισμό της απασχόλησής τους καθώς οι ετήσιες συμβάσεις γίνονται 8μηνες χωρίς να υπάρχει καμία εξασφάλιση για τους ήδη εργαζόμενους, δεν έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις συνεννόησης με το ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις και δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν θα δικαιούνται να υποβάλλουν δικαιολογητικά. Τέλος δεν γνωρίζουν κατά πόσο θα μοριοδοτηθεί η εμπειρία τους.

** Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την επιστροφή στους Έλληνες παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο του έτους 2015 κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

** Δεν θα λειτουργήσουν αύριο (Πέμπτη) τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού Καβάλας καθώς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας θα πραγματοποιήσει την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του. Οι εργασίες θα γίνουν στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας από τις 8.30 το πρωί.

** Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Η Καβάλα από το 1835 έως το 1918: Από τη σύσταση του Ελληνικού Προξενικού Πρακτορείου στην Καβάλα έως τη λήξη της Β’ Βουλγαρικής Κατοχής της πόλης» διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας στην Καβάλα στο Ξενοδοχείο, «Λούσυ», από την Παρασκευή έως την Κυριακή.
Με το συνέδριο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους που ασχολούνται με την τοπική ιστορία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να μάθουν κάποιες πτυχές της τοπικής ιστορίας. Στο συνέδριο θα γίνει μία παρουσίαση ανακοινώσεων από το 1835 έως το 1918 ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα βραβευτεί ο αείμνηστος Νικόλαος Ρουδομέτωφ, ο άνθρωπος που κατέγραψε σημαντικές πτυχές της τοπικής ιστορίας οπόταν με την έναρξη του συνεδρίου θα τιμηθεί στο πρόσωπο του γιού του Βίκτωρα Ρουδομέτωφ.

** Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών σήμερα στις 11:00 το πρωί στο γραφείο της, πρόκειται να προχωρήσει στην παρουσίαση των μηχανημάτων εξοπλισμού που δωρίζει στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής. Πρόκειται για τη δωρεά 10 γραφομηχανών Braille, δύο πολυμηχανημάτων, ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και ενός κλιματιστικού μηχανήματος.

** Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η Οργάνωση Καβάλας της Λαϊκής Ενότητας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα « Ο Οκτώβρης στην εποχή μας» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Ομιλητές θα είναι ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και ο Χρήστος Λάσκος οικονομολόγος – εκπαιδευτικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της ΛΑΕ, Απόστολος Αποστολακάκης.

** Δράση για παιδιά ηλικίας πέντε έως δώδεκα ετών με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου: Παραμύθια από τις 7 Ηπείρους» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καβάλα:. Περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα τις 7 ηπείρους (με πρώτη ήπειρο την Ασία) από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και παιχνιδιού «Οι παραμυθάδες». Οι αφηγήσεις θα πλαισιωθούν με εικαστικό εργαστήρι στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως έως 4 μποφόρ.

Μοιράσου το άρθρο: