Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στις εργασίες τους επιστρέφουν από το νέο χρόνο οι απολυμένοι του εργοστασίου λιπασμάτων της Καβάλας, δύο χρόνια μετά από αγώνες, αφού η Γενική τους Συνέλευση επικύρωσε τις αποφάσεις της τριμερούς διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων των απολυμένων, της εργοδότριας εταιρείας και του υπουργείου Εργασίας.
Η τελευταία διαβούλευση είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση για άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και επιστροφή στις θέσεις εργασίας των 180 απολυμένων.
«Υποδειγματική» χαρακτήρισε ο πρόεδρός τους, Νίκος Βογιατζίδης, τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας, ενώ εξήρε το ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος θα είναι ο εγγυητής των όσων αποφασίστηκαν.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρεία και την πρόταση που κατέθεσε η τελευταία, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων:
α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2018,
β) η άμεση καταβολή ποσού 4.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι,
γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.
Η εργοδότρια εταιρεία δεσμεύθηκε εντός του 2018 να προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

** Τη δημιουργία δημόσιου κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης (από τραυματισμούς ή νευρολογικές παθήσεις), προτείνει η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας. Ήδη εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για το κέντρο καθώς και η προκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς υποψήφιους μελετητές ως τις 3 Ιανουαρίου. Το κόστος της εκπόνησης της μελέτης ανέρχεται σε 16.000 ευρώ.

** Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση Καταστήματος Κράτησης Β΄ Τύπου στον δήμο Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Πρόκειται για τις φυλακές Νικηφόρου Δράμας, δυναμικότητας 400 κρατουμένων οι οποίες ήδη έχει κατασκευαστεί αλλά δεν έχει προχωρήσει η λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια.

** Σε εορταστικό ωράριο συνεχίζει να λειτουργεί από σήμερα η αγορά της Καβάλας με τα καταστήματα ανοικτά, πρωί και απόγευμα, ενώ την Κυριακή θα λειτουργήσει με συνεχόμενο ωράριο, από τις 10 πρωί ως το απόγευμα.

** Την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας θα επισκεφθεί η τοπική Δημοτική Οργάνωση της ΝΔ μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Χαράλαμπο Δράκο, το πρωί της Πέμπτης για να δώσουν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται σε αυτήν.

** Η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Καβάλας ενημερώνει το αγοραστικό κοινό ότι, και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα προμηθεύουν ψωμί για τρεις μέρες.

** Συνεχίζονται οι εορταστικές δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία. Στη Θάσο, και οι φετινές δράσεις έχουν ως επίκεντρο τα παιδιά, ονομάζονται στο «Νησί του Άη Βασίλη» και θα φιλοξενούνται στο Καλογερικό, στον Λιμένα Θάσου έως και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

** Στη Χρυσούπολη του δήμου Νέστου οι εκδηλώσεις «Τα Χριστούγεννα των Αστεριών» περιλαμβάνουν απόψε στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, βράβευση των νεοεισαχθέντων φοιτητών του. Την βραδιά πλαισιώνει μουσικά το συγκρότημα «Stic ‘N’ Keys» του Ωδείου Νεάπολης Καβάλας. Ωστόσο, για αύριο (Πέμπτη) αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας που ήταν προγραμματισμένες, λόγω των προβλεπόμενων κακών καιρικών συνθηκών.

** Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» συνεχίζεται στην Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίο, κάτω από τον φωτισμένο ουρανό από λαμπάκια στην κεντρική οδό της πόλης. Σήμερα (Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί Γιορτή Παιδείας και Επιστημών με την βράβευση αριστούχων μαθητών του δήμου και επιστημόνων.

** Στην Καβάλα, πολλές εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της πόλης. Φέτος σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης έφεραν τον Άη Βασίλης από την Καππαδοκία. Χρόνια συναντούσε τα παιδιά αυτές τις ημέρες σε μια σπηλιά στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Φέτος τα συναντά στην Καβάλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Δημοτική Καπναποθήκη όπου μάλιστα λειτουργεί έκθεση με τα έθιμα του 12ήμερου στην Καππαδοκία.

** Χιλιάδες επισκέπτες ήδη έχουν βρεθεί στην Ονειρούπολη – Το χωριό του Αη Βασίλη, τις ημέρες των Χριστουγέννων, λόγω και του καλού καιρού που επικράτησε. Η Ονειρούπολη είναι καθημερινά ανοικτή από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ έως τις 7 Ιανουαρίου.

** Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ σήμερα και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με νεφώσεις και τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι, από το μεσημέρι, θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν αύριο με ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας.

Μοιράσου το άρθρο: