Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Η επιστροφή των απολυμένων του εργοστασίου των λιπασμάτων στην εργασία τους είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου αγώνα, της αλληλεγγύης που έδειξαν δεκάδες σωματεία από το νομό και από όλη την Ελλάδα, παρά τα εμπόδια που έβαλε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Καβάλας. Επισημαίνει όμως ότι το επόμενο διάστημα ο αγώνας θα συνεχιστεί με άμεσο στόχο την υπογραφή νέας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

** «Από εδώ και πέρα θέλουμε να δούμε το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας» ανέφερε χθες για το θέμα των λιπασμάτων ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης.

** Στο μεταξύ, ομόφωνα απορρίφθηκε σήμερα από τη Γενική Συνέλευση των Απολυμένων από τα λιπάσματα Καβάλας η πρόταση της εργοδοσίας που διαφοροποιείται από την αυτήν, η οποία συμφωνήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Το πρωί (Παρασκευή) πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου μεταφέρθηκε η πρόταση της Διοίκησης της λιπασματοβιομηχανίας με αλλαγές σε σχέση με όσα συμφωνήθηκαν.
Η Γενική Συνέλευση ζήτησε από την εργοδοσία να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους που συμφωνήθηκαν προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της επιστροφής των απολυμένων στην εργασία τους.

** Χθες, σε κοινή συνέντευξη με τον βουλευτή Δημήτρη Εμμανουηλίδη, έγινε απολογισμός όσων εξελίσσονται μετά και το συνέδριο περιφερειακής ανασυγκρότησης. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη ότι τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί δημόσιος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια καθώς και την απαλλαγή των κατοίκων της Μουσθένης και των γύρω χωριών από την πληρωμή των διοδίων της περιοχής.

** Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης που αφορά τη «ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ». Στο πλαίσιο του Μέτρου υποστηρίζεται η σύσταση Ομάδων Παραγωγών και Οργανώσεων Παραγωγών παρέχοντάς τους ενίσχυση για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.

** Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετέχει με το ποσό των 10.000.000 ευρώ στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς.

** Στη Δράμα, συνελήφθησαν 5 άτομα, τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί, επειδή έπαιζαν το απαγορευμένο παιχνίδι «φρουτάκια». Κατασχέθηκαν έξι (6) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 1.035 ευρώ.

**Με χίλια σχεδόν γάλατα ενισχύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καβάλας από τη δράση της Action Team και των Γιατρών του Κόσμου (Παράρτημα Καβάλας) «Δέντρο από Γάλα». Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο η Action Team, όσο και οι Γιατροί του Κόσμου (Παράρτημα Καβάλας), δείχνουν ενεργά την κοινωνική τους ευαισθησία. Τις ευχαριστίες της για την πρωτοβουλία αυτή εξέφρασε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μαρία Φρατζεσκάκη.

** Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά και όχι μόνο περιλαμβάνει σήμερα το απόγευμα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο δήμου Θάσου με την επωνυμία «Το νησί του Άη- Βασίλη».
Αύριο (Σάββατο) το απόγευμα, θα δοθεί παράσταση Κουκλοθεάτρου με μεγάλες κούκλες muppet «Τα Μαγικά Χριστούγεννα» ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Άη βασίλης θα μοιράσει δώρα στα παιδιά από τις 10 το πρωί και στις 11 θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου…Αγιοβασίληδων. Η διοργάνωση κλείνει στις 5 το απόγευμα της Τρίτης με εκδήλωση με τα Μουσικά Συγκροτήματα του Λυκείου και του Γυμνασίου Θάσου.

** Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα επικρατήσουν για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι.
Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή μας.

Μοιράσου το άρθρο: