Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ας αφήσουμε να δικαστήρια να μιλήσουν, απαντούν οι αγρότες στην περιοχή των τεναγών Φιλίππων στην έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία δεν δημιουργείται πρόβλημα στην περιοχή από την κατασκευή του αγωγού ΤΑΠ, αφού αυτός δεν περνά μέσα από τον τυρφώνα και δεν έχει αντίκτυπο στον υδροφόρο ορίζοντα.
Οι αγρότες διαφωνούν με την έκθεση ισχυριζόμενοι ότι βασίζεται σε στοιχεία της εταιρίας που όμως δεν αντικατοπτρίζει αυτό που οι ίδιοι διαπιστώνουν για την περιοχή τους.

** Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι απολυμένοι των Λιπασμάτων στις θέσεις εργασίας που κατείχαν στο εργοστάσιο, μετά την συμφωνία που επετεύχθη στο Υπουργείο Εργασίας. Την Τετάρτη αναμένεται στην Καβάλα, για το λόγο αυτό, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης.

** Για πρώτη φορά θα επισκεφθεί αύριο τη Θάσο ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, Στέφανος, ο οποίος θα τύχει πανηγυρικής υποδοχής από την διοίκηση του Δήμου. Ο κ. Στέφανος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Λιμένα.

** Ιδιαίτερα επικριτικός παρουσιάστηκε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής αναφορικά με την παρουσίαση από πλευράς της δημάρχου του έργου το οποίο επιτελέστηκε κατά την μέχρι σήμερα 3ετή θητεία της. Ο κ. Σιμιτσής υποστήριξε ότι η κ. Τσανάκα έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο και την ίδια ώρα λειτουργεί ως το αφεντικό του Δήμου Καβάλας όπου αποφασίζει, μονοπωλεί και πολυλογεί.

** Στη Δράμα, ο δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση δύο επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Δημοτική Κοινότητα Χωριστής λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρώντας τις απαραίτητες διαδικασίες.
Η κατεδάφιση κτιρίων που επί σειρά ετών αποτελούσαν επικίνδυνα σημεία για τη διέλευση των πεζών και των οχημάτων, ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών και προσφέρει την κατάλληλη ποιότητα ζωής στους δημότες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο.

** Το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχει πιστοποιηθεί και λειτουργεί άμεσα το Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών. Κατά συνέπεια μπορούν οι πολίτες από σήμερα να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να αντικαταστήσουν παλαιούς ή να εμφυτεύσουν νέους Βηματοδότες.

** Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στον χώρο του Επιμελητηρίου. Αφορά συγκεκριμένη δράση χρηματοδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

** Ενημερωτική ημερίδα για την «Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη στη Νήσο Θάσο και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτού» διοργανώνει το Δασαρχείο Θάσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καλογερικό της Θάσου, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10 το πρωί. Θα μιλήσει για το θέμα ο δασολόγος Διαμαντής Σταγγίδης, προϊστάμενος του τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας.

** Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Το παιδί, γενικά & ειδικά» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στο πλαίσιο της ημερίδας δεκατρείς εισηγητές θα αναλύσουν ποικίλα θέματα που αφορούν το παιδί.

** Ομάδα μαθητριών του 3ου Λυκείου Καβάλας επισκέφθηκε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, στο πλαίσιο ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, διάρκειας δύο σχολικών ετών, που υλοποιεί το 3ο Λύκειο Καβάλας, σε συνεργασία με ένα Λύκειο της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Πολωνίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια στην Ευρώπη», έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες αλλά και λύσεις αντιμετώπισης που εφαρμόζει κάθε χώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκαν για το χαρακτήρα και το έργο της Μονάδας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο χώρο που διαμένουν τα φιλοξενούμενα παιδιά όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους και να μοιράσουν τα δώρα που έφεραν.

** Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει τον 1ο ανοιχτό χορευτικό εργαστήρι στις 24-25 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο κτήριο του Λυκείου ενώ οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα πραγματοποιούνται από τις 12:30 έως τη 1.30 το μεσημέρι. Μετά το πέρας των μαθημάτων της πρώτης μέρας θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη ζυγιά».

** Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, Κορώνα-Γράμματα παρουσιάζει το έργο του Πίτερ Σάφερ «Μαύρη Κωμωδία» σε μετάφραση Αλέξανδρου Τσουρή και σκηνοθεσία Ευριπίδη Ταρασίδη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 19 έως και Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

** Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται το Σαββατοκύριακο, νότιοι άνεμοι έως 6 μποφόρ και άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τμές.

Μοιράσου το άρθρο: