Για έλλειψη προσβασιμότητας στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου και Κεραμωτής- Λιμένα Θάσου, καθώς και για την απαξιωτική συμπεριφορά εργαζομένων στις εν λόγω γραμμές σε άτομο με αναπηρία και τους συνοδούς του διαμαρτύρεται στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Μεταφέρει την καταγγελία του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Καβάλας για την απίστευτη ταλαιπωρία ατόμου με αναπηρία τον Αύγουστο του 2017 κατά την μετακίνησή του από και προς την Θάσο από την Καβάλα. Όπως επισημαίνει, για τις ίδιες γραμμές έχουν γίνει πολλές φορές καταγγελίες και διαμαρτυρίες, όπως και για άλλες παρόμοιες (μετακίνηση με φέρρυ μποτ).
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την παρέμβαση τόσο του υπουργείου Ναυτιλίας όσο του Λιμενάρχη Καβάλας ώστε να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα στην προσβασιμότητα των πορθμειακών γραμμών, να πραγματοποιηθούν συχνοί και συστηματικοί έλεγχοι και τέλος να εκπαιδευτεί το προσωπικό κατάλληλα, αναφορικά με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Μοιράσου το άρθρο: