Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο γυναικών απο τη Δράμα οι οποίες αναγκάστηκαν να διακυντερεύσουν στη βραχονησίδα Φιδονήσι, απέναντι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας όπου κατέφυγαν με το κανό τους χθες το βράδυ, λόγω των δυνατών ανέμων. Τις γυναίκες απεγκλώβισε τελικά το λιμενικό στις 6.30 το πρωί.

Στις 8.30 το βράδυ ενημερώθηκε το λιμενικό και ξεκίνησαν οι προσπάθειες διάσωσης, ωστόσο οι άνεμοι δεν επέτρεπαν την προσέγγιση στο νησί. Για 10 ώρες περίπου παρέμειναν οι γυναίκες στο Φιδονήσι, με τα μαγιό τους και τα προστατευτικά γιλέκα. Όλο το βράδυ υπήρχε επικοινωνία με τις ομάδες διάσωσης. Τελικά, με το φως της ημέρας και με τη βοήθεια δύτη και ενός σκάφους, το λιμενικό περισυνέλλεξε τις δύο γυναίκες, τις μετέφερε στο λιμάνι της Καβάλας, όπου αφού της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν.

Σε δύο άλλες περιπτώσεις στη Νέα Ηρακλείτσα χθες το απόγευμα, δύο νεαροί αλλοδαποί κατάφεραν μετά από κοπιαστική προσπάθεια να επιστρέψουν στην ξηρά με το κανό, ενώ χρειάστηκε η βοήθεια σκάφους του λιμενικού σώματος για να επιστρέψουν στη στεριά τρία άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτό χωρίς μηχανή και παρασύρθηκαν από τους ανέμους στην θαλάσσια περιοχή των Αμμολόφων.

Μοιράσου το άρθρο: