Με αφορμή τα 76 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καβαλιωτών Εβραίων το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) με την Ισραηλιτική Κοινότητα Καβάλας και με την συνεργασία του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, του Μουσείου Καπνού και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης.

Η εκδήλωση με τίτλο «76 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καβαλιωτών Εβραίων», θα γίνει στην Δημοτική Καπναποθήκη στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 8 Μαρτίου στις 7 παρά 15.
Η εισαγωγική ομιλία για το ολοκαύτωμα θα γίνει από τον ιστορικό Άγγελο Παληκίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Θα ακολουθήσει η ομιλία του Ιωσήφ-Φοίκο Μεβοράχ, με θέμα την ιστορική διαδρομή των Εβραίων της Καβάλας, από την πρώτη παρουσία τους μέχρι τον εκτοπισμό. Στην συνέχεια η ιστορικός Οντέτ Βαρών Βασάρ θα παρουσιάσει το βιβλίο του Ιωσήφ-Φοίκο Μεβοράχ «Οι Εβραίοι στην Μέκκα του καπνού». Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ιστορική διαδρομή των Εβραίων της Καβάλας, ενώ κατά την διάρκεια της θα ακουστούν Σεφαραδίτικα τραγούδια

Μοιράσου το άρθρο: