Έντονη είναι η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην Καβάλα (11.45). Από τα ξημερώματα, μετά την επιδείνωση του καιρού, τα συνεργεία των δήμων ρίχνουν αλάτι και θαλασσινό νερό προσπαθώντας να διατηρήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοικτούς.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο (Τετάρτη) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Καβάλας.

Δεν λειτουργούν και σήμερα το Δημοτικό Ωδείο, η δημοτική σχολή χορού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καβάλας.

Ανοικτή παραμένει η Εγνατία οδός, ανοικτός είναι ο Άγιος Σίλας. Με πολύ προσπάθεια διατηρείται η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Νέες ποσότητες αλατιού προμηθεύεται ο δήμος Καβάλας, έχοντας καταναλώσει ήδη 300 τόνους. Τελείωσαν τα αποθέματα και στο δήμο Νέστου, ο οποίος με δύο υδροφόρες ρίχνει θαλασσινό νερό στους κεντρικούς δρόμους κρατώντας ανοικτή την πρόσβαση στο αεροδρόμιο (΄που σήμερα δεν έγιναν οι καθιερωμένες πτήσεις), το λιμάνι της Κεραμωτής αλλά και το ορεινό δίκτυο.

Προβλήματα υπάρχουν σε Κεχρόκαμπο και Λεκάνη, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης. Ανοικτός διατηρείται ο δρόμος για το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης (Ξάνθης).

Η κυκλοφορία πραγματοποιείται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού με αντιολιθητικές αλυσίδες. Απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στις οδούς Αγ. Ανδρέα- Ακροβουνίου, Χαλκερού-Παλιάς Καβάλας, Σιδηροχωρίου- Φωλιάς και στην παραλία Μυρτοφύτου (παραλιακή Εγνατία).

Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές έως τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς νερό παραμένουν νοικοκυριά σε όλο το νομό Καβάλας από πάγωμα και σπάσιμο των σωλήνων ύδρευσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κανονικά γίνονται σήμερα τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Κεραμωτής- Θάσου ενώ δεν πραγματοποιούνται αυτά από την Καβάλα για Πρίνο. Επέστρεψε το πρωί στο λιμάνι της Μύρινας το πλοίο «Άρτεμις» το οποίο τελικά δεν θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Καβάλα.

Μετ’ εμποδίων γίνονται τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας μέσα στην πόλη με εξαίρεση το δρομολόγιο που οδηγεί στο Νοσοκομείο.

Με διαφοροποιήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ με διαφοροποιήσεις όμως. Ανά δίωρο εκτελούνται τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη από τις 9 το πρωί, ανά δίωρο θα γίνονται και προς Χρυσούπολη- Ξάνθη και Ελευθερούπολη. Διακόπηκαν για νέα Πέραμο. Δεν εκτελούνται καθόλου δρομολόγια από χθες εντός του δικτύου της Θάσου.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας τα τελευταία 24ωρα, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας επισημαίνει στους πολίτες να παραμένουν σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις εργασίες σε εξωτερικό χώρο
Οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, την οδήγηση κατά τη νύχτα, σε ολισθηρούς και δύσβατους δρόμους, και να προτιμούν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Επιπλέον σημεία οδών τα οποία είναι γνωστά για την επικινδυνότητά τους θα πρέπει να αποφεύγονται και να εξετάζεται η χρήση εναλλακτικών διαδρομών (π.χ. αποφυγή «Τόσκας» μέσω χρήσης του κόμβου Αγ. Ανδρέα & της Εγνατίας Οδού προς Καβάλα) και να ενημερώνονται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Δράμας. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όσους κινούνται από το 25 χιλ. Δράμας- Νευροκοπίου και προς Σιδηρόνερο.

Στο μεταξύ, στη Δράμα, συνελήφθη από αστυνομικούς άνδρας ο οποίος είχε τον σκύλο του δεμένο σε περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα Δράμας εκτεθειμένο στις ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα το ζώο να παγώσει και να πεθάνει από το δριμύ ψύχος.

Για την επόμενη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου μετέθεσε την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -12 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο: