Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε και η Ιερά Μητρόπολή Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου οργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής, με σκοπό την ενημέρωση των πιστών και τη στήριξη και συνέχιση του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, που οργανωμένα και υπεύθυνα επιτελείται στην Αφρική.

Στα πλαίσια της «Εβδομάδας» θα πραγματοποιηθεί Εορταστική Εκδήλωση στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως. Κατά τη διάρκεια της θα γίνει αναφορά στα όσα έχουν υλοποιηθεί, στα όσα προγραμματίζονται να γίνουν ως αποτέλεσμα της ευαισθησίας και της αγάπης των Χριστιανών ανά τον κόσμο.

Όπως αναγράφεται στη σχετική πρόσκληση «Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής υλοποιεί και συνεχίζει όσα η Εκκλησία των Φιλίππων δημιούργησε τις τελευταίες δεκαετίες, με την συγκινητική συμμετοχή επωνύμων και ανωνύμων δωρητών, στις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ιδιαίτερα σε αυτές της Ουγκάντα και της Μαδαγασκάρης, με την ανέγερση Ναών, Σχολείων και Ιατρείων, αλλά και το πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την μόρφωση και την επιβίωσή τους».

Μοιράσου το άρθρο: