Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό πραγματοποίησε πολιτική ομιλία χθες το βράδυ στην Καβάλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός αναφορικά με την οικονομία ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το χρέος της χώρας για τα επόμενα 2 χρόνια καθώς υπάρχει ένα χρηματικό «μαξιλάρι» στα ταμεία του κράτους ενώ για τα επόμενα 15 χρόνια η χώρα έχει λιγότερες χρηματοπιστωτικές ανάγκες σε σχέση με την Ιταλία και την Πορτογαλία. Παράλληλα η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ενισχυθεί μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με 2 δις. ευρώ. Ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε σχετικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού που τον ήθελε να δηλώνει πως στις επόμενες εκλογές θα επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία, συμφωνώντας στην ανάγκη να μειωθούν τα πλεονάσματα του 3,5%, κάνοντας λόγο για fake news.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση φτιάχνει ένα κοινωνικό κράτος παρά την άρνηση των θεσμών ενώ σε ότι αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών από άλλα κόμματα στην κυβέρνηση, σχολίασε πως αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Καταληκτικά ανέφερε πως οι εκλογές κερδίζονται από αυτούς που έχουν όραμα, σημειώνοντας ότι οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και θα παλέψουν με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος μετά την ομιλία του απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και πολιτικών.

Σήμερα στις 10:30 το πρωί, θα έχει συναντήσεις στο Επιμελητήριο και θα αναχωρήσει για τη Δράμα, όπου στη μία το μεσημέρι, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Hydrama. Το απόγευμα, στις 6, θα συναντηθεί με οικονομικούς φορείς της περιοχής στο Επιμελητήριο της πόλης και θα ακολουθήσει, στις 8, η ομιλία του για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή, στο Συνεδριακό Κέντρο του Φορέα.

Μοιράσου το άρθρο: