Βούλγαροι και Τούρκοι είναι οι βασικοί επισκέπτες της Καβάλας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Δημοτική Επιχείρηση «Δημωφέλεια» σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και την Ένωση Ξενοδόχων για την ικανοποίηση των τουριστών από τη συνολική εικόνα του δήμου Καβάλας ως τουριστικού προορισμού. Ικανοποιημένοι εμφανίζονται από τα ξενοδοχεία. Σημαντικότερο αξιοθέατο οι Φίλπποι, το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημά τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 1.700 ατόμων που επισκέφθηκαν την Καβάλα και έμειναν σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της κατά το χρονικό διάστημα ενός έτους, από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Μάιο του 2017.
Στην πλειονότητά τους ήταν αλλοδαποί (58%), μεσαίου εισοδήματος, που επέλεξαν την Καβάλα για τις οικογενειακές τους διακοπές. Η επιλογή αυτή έγινε με βάση τις γνώμες φίλων ή το διαδίκτυο, χωρίς μάλιστα να εξετάσουν άλλους προορισμούς. Σύμφωνα με την έρευνα το 62% των επισκεπτών καταναλώνει κάθε μέρα ποσό μεγαλύτερο των πενήντα ευρώ. Ο μέσος όρων όσων έδειξε η έρευνα δείχνει ότι είναι στα 75,2 ευρώ ανά ημέρα, 8 ευρώ πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο (67 ευρώ) που παρουσιάζεται τις έρευνες του ΣΕΤΕ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, την Καβάλα επισκέπτονται (εκτός από τους Έλληνες) κυρίως Βούλγαροι και Τούρκοι και ακολουθούν Γερμανοί, Ρουμάνοι, Αυστραλοί, Ιταλοί, Πολωνοί, Σουηδοί και Σέρβοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Στην πλειονότητά τους έχουν επισκεφθεί ξανά την Καβάλα. Ως εναλλακτικούς προορισμούς προτιμούν τη Θάσο, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Επιλέγουν την Καβάλα για ξεκούραση και για το φυσικό της περιβάλλον.
Πολύ καλές είναι οι γνώμες που εκφράστηκαν για τα ξενοδοχεία της περιοχής και τις υπηρεσίες που παρέχουν. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων και ακολούθως το Φρούριο και οι Καμάρες.

Μοιράσου το άρθρο: