Περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι, φιλόλογοι και ιστορικοί, απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο θα βρεθούν στην Καβάλα, την προσεχή Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου και ως το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, για το 44ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων, το οποίο διοργανώνεται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στον «πατέρα της ιστορίας», τον Ηρόδοτο και το έργο του, για τον οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ποικίλες προσεγγίσεις στις πρωινές και απογευματινές συνεδρίες από συνολικά εξήντα εισηγητές.
Οι εργασίες του συνεδρίου γίνουν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης».
Το συνέδριο μπορεί ελεύθερα να το παρακολουθήσει όποιος θέλει και να ακούσει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, για παράδειγμα για την ναυμαχία της Σαλαμίνας, για τους Σκύθες με βάση τις περιγραφές του Ηροδότου, για τη λογοτεχνική διάσταση του έργου του, τις διδακτικές προσεγγίσεις του και τόσες άλλες.
Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς την πρώτη μέρα, Πέμπτη απόγευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων κ. Δημήτριος Ταλιαδώρος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Απόστολος Βαγενάς και η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας κυρία Βασιλική Γιαρίμπαμπα. Η εισαγωγική ομιλία θα είναι της προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων κυρίας Τασούλας Καραγεωργίου. Για την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, προβλέπεται ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Μοιράσου το άρθρο: