Τέσσερις διακινητές, δύο Έλληνες 27 και 20 ετών και δύο 27χρονοι Πακιστανοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου σεντόπισαν τους δύο ημεδαπούς και τον ένα υπήκοο Πακιστάν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος διακινητής με συνοδηγό τον δεύτερο υπήκοο Πακιστάν και με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι μη νόμιμους μετανάστες.
Τα δύο οχήματα κινούνταν σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας. Ο οδηγός του οχήματος με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, διέφυγαν πεζή, σε παρακείμενη δασική περιοχή, ενώ το δεύτερο όχημα συνέχισε την πορεία του κατευθυνόμενο προς τη Θεσσαλονίκη. Από τις έρευνες που ακολούθησαν στην δασική περιοχή, εντοπίσθηκε, λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη ο συνοδηγός του αυτοκινήτου (υπήκοος Πακιστάν), ενώ ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, το οποίο και ακινητοποίησαν, συλλαμβάνοντας τους υπόλοιπους τρείς δράστες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Μοιράσου το άρθρο: