Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (Σάββατο) η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στεφάνου.

Κλήρος, αρχές και πλήθος κόσμου υποδέχθηκε στην Καβάλα τον νέο Μητροπολίτη, που επέλεξε πρώτα να επισκεφθεί το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε δια της οδού Κουντουριώτου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας όπου τον υποδέχθηκε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Ο νέος Μητροπολίτης Φ.Ν.-Θ., ιδιαίτερα συγκινημένος απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο λαό της περιοχής εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την υποδοχή.
Η επίσημη τελετή ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου. Ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο έως εκείνη τη στιγμή τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών ευχήθηκαν στο νέο Μητροπολίτη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μέσα από το έργο του σε μια ιδιαίτερα σημαντική Μητρόπολη, στην περιοχή όπου ιδρύθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Ο νέος Μητροπολίτης ΦΝΘ παρέλαβε την ποιμαντορική ράβδο, στη δε ομιλία του ανέφερε ότι θα συμπορευθεί με το λαό, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Μοιράσου το άρθρο: