Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, τιμά το Πανεπιστήμιο του Brooklyn ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Τη μέρα αυτή ο Θοδωρής Γκόνης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης της Αμερικανίδας Σκηνοθέτιδος Laura Tesman και των συναδέλφων της. Η ομιλία του, με τίτλο «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας, η Τέχνη της επιβίωσης και ο νόστος», αντλεί το θέμα της από το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων 2019 το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου. Τους καλλιτέχνες-εκπροσώπους του Φεστιβάλ Φιλίππων, του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και τον Θοδωρή Γκόνη θα υποδεχθεί ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 .

Εντωμεταξύ στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2019 ο «Ίων» του Ευριπίδη, η παράσταση η οποία άνοιξε το 1ο Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στις Κρηνίδες σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων το 2017, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με τους Κωνσταντίνο Μπιμπή, Δήμητρα Χατούπη και Νίκο Τουλιάτο επί σκηνής, παρουσιάζεται στο θέατρο «THE TANK» του Μανχάταν με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Μοιράσου το άρθρο: