Ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Άσπρη ‘Άμμο και Σπαθιά του Εσκή- Καπού εξήγγειλε χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Όπως ανέφερε, αρχικά, η διοίκηση αποφάσισε την εκποίηση έκτασης 1,5 στρεμ. στην Άσπρη Άμμο που μαζί με έκταση 3,5 στρεμ. που ανήκει στον Δήμο Καβάλας θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων και άνω, δυναμικότητας τουλάχιστον 150 κλινών. Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε τη Δευτέρα και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη υπήρξε απόφαση εκμίσθωσης εκτάσεως 45 στρεμ. στην περιοχή Σπαθιά, αποκλειστικά για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδος 4 αστέρων και άνω δυναμικότητας 400 κλινών, με ελάχιστο ύψος μισθώματος ποσοστό 2,5% επί του τζίρου της επιχείρησης. Η απόφαση αυτή δεν απαιτεί έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Και οι δύο αυτές αποφάσεις αφορούν επενδύσεις για τις οποίες υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και ως εκ τούτου προχωρούν στην διαδικασία του διαγωνισμού άμεσα» συμπλήρωσε η κ Ιωσηφίδου τονίζοντας πως «θα συνεχιστούν οι επαφές για την αξιοποίηση του συνόλου της εκτάσεως Εσκή-Καπού με επενδύσεις που αφορούν όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Μοιράσου το άρθρο: