Οι παραστάσεις του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων «Βελλεροφόντης -Παλεύοντας με τα κύματα», «Προμηθέας Δεσμώτης: Ένα τραγούδι αντίστασης» και «Οιδίπους – Ανασκαφή Δεύτερη» θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 αντίστοιχα, στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα του 2ουΔιεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος που ξεκίνησε στην περιοχή των Κρηνίδων την Τετάρτη 1 Αυγούστου και υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Αναλυτικά:
Δευτέρα 20 Αυγούστου, ώρα 21.00 «Βελλεροφόντης – Παλεύοντας με τα κύματα». Στο εργαστήριο έχει επιχειρηθεί μία πρώτη προσέγγιση στον σχετικά άγνωστο μύθο του σημαντικότερου ήρωα της μυθολογίας, πριν τον Ηρακλή. Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός.

Τρίτη 21 Αυγούστου, ώρα 21:00 «Προμηθέας Δεσμώτης: Ένα τραγούδι αντίστασης» – Δραματική Σχολή «ΔΗΛΟΣ». Οι τριτοετείς σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «δήλος» – Δήμητρα Χατούπη με την σκηνοθετική καθοδήγηση της Γεωργίας Μαυραγάνη θα επιχειρήσουν μια πρώτη σκηνική προσέγγιση αυτού του εμβληματικού ποιήματος του Αισχύλου.

Τετάρτη 22 Αυγούστου, ώρα 20.00 «Οιδίπους – Ανασκαφή Δεύτερη». Έναν αιώνα μετά την έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, δύο ηθοποιοί, ένας σκηνοθέτης κι ένας χορευτής πραγματοποιούν μια ανάγνωση – ανασκαφή στην κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» Απόδοση: Μίνως Βολανάκης. Δημιουργική Ομάδα: Θοδωρής Γκόνης, Θέμης Πάνου, Θανάσης Δήμου, Δημήτρης Σωτηρίου, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μιχάλης Αγγελίδης.

Η είσοδος και τις τρεις μέρες είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο: