Στα εγκαίνια του παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο, παραβρέθηκε το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατά τη διήμερη περιοδεία του στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

Ο κ.Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τους τους τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς τους οποίους ενημέρωσε ότι στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι η ενίσχυση του ΕΠΑΛ με νέες ειδικότητες.
Το παράρτημα ΕΠΑΛ στη Θάσο θα αυτονομηθεί τα επόμενα χρόνια. Αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, καθώς οι μαθητές από το νησί ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού.
Νωρίτερα, ο κ. Μπαξεβανάκης βρέθηκε στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης όπου ενημέρωσε τους μαθητές για τις αλλαγές που γίνονται στη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων, τη βαρύτητα που δίνεται από το Υπουργείο Παιδείας στην επαγγελματική εκπαίδευση με στόχο την ομαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας.
Ο υφυπουργός Παιδείας, αύριο (Τρίτη) θα βρεθεί στην Ξάνθη όπου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς της εκπαίδευσης ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το άρθρο: