Στην πλήρη κάλυψη της Θάσου με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού συμβάλλει η αυτόνομη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Για έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης στην ενίσχυση της νησιωτικότητας έκανε λόγο ο κ. Πολάκης.
«Οι ενέργειές μας απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρκατσανόπουλος, ο οποίος μίλησε και για εμπόδια γραφειοκρατικά και μάχες με το «εγκατεστημένο πελατειακό σύστημα».
«Ανασαίνουμε» είπε χαρακτηριστικά για τη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλος προσθέτοντας ότι από τον περασμένο Ιούλιο βοήθησε σημαντικά να καλυφθούν οι αυξημένες λόγω του τουρισμού ανάγκες που δημιουργήθηκαν.
«Λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα της Θάσου» ανέφερε ο καταγόμενος από το νησί βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου.
Ήταν αποτέλεσμα μια επταετούς προσπάθειας, τόνισε ο δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, για να αισθάνονται οι πολίτες του νησιού πιο ασφαλείς. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον εκλιπόντα γιατρό Δημήτρη Έλληνα ενώ ευχαρίστησε και τον πρώην βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη (ΝΔ) για την υποστήριξή του.
Ο δήμαρχος Θάσου ανακοίνωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε με νομοθετική ρύθμιση να υπάρχει πλοίο επιφυλακής τις νυχτερινές ώρες, κάτι που σήμερα γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τις ναυτιλιακές εταιρίες.
Ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου στεγάζεται με το Κέντρο Υγείας του νησιού, στον Πρίνο.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Φ.Ν.-Θ., Στέφανος.

Μοιράσου το άρθρο: