Το μαγικό ταξίδι της καβαλιώτικης κουζίνας στην Αθήνα

Ένα μαγικό ταξίδι στις μυρωδιές, τις γεύσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από 30 εκπρόσωποι των ΜΜΕ και 20 προσκεκλημένοι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της πρωτεύουσας κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ καβαλιώτικης κουζίνας που διοργανώνει η Δημωφέλεια στην Αθήνα.

Το μαγικό ταξίδι της καβαλιώτικης κουζίνας στην ΑθήναΞεναγός στο ταξίδι αυτό ο executive chef Νίκος Φωτιάδης ο οποίος αφού παρουσίασε τους συντελεστές του εγχειρήματος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τα συστατικά χαρακτηριστικά της καβαλιώτικης κουζίνας.

Το μαγικό ταξίδι της καβαλιώτικης κουζίνας στην ΑθήναΗ πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημωφέλεια σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής καθώς και τα στάδια που έχουν έως σήμερα υλοποιηθεί, όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν. Ακολούθως οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο από 7 διαφορετικά πιάτα, τα οποία αποτελούν μέρος των συνταγών της καβαλιώτικης κουζίνας που δημιούργησε η επιχείρηση σε συνεργασία με τον κ. Φωτιάδη.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το προσφάι του καπνεργάτη λόγω αφενός της ιδιαιτερότητας του καθώς χρησιμοποιεί ως διατροφικό στοιχείο τον καπνό και αφετέρου λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης. Τα πιάτα συνδυάστηκαν με κρασιά της περιοχής μας που συνόδεψαν ιδανικά τις γεύσεις από τα θαλασσινά και τα κρεατικά που προσφέρθηκαν.
Στις ειδήσεις της βραδιάς η συμφωνία της επιχείρησης με τον Ηλία Μαμαλάκη να είναι ο παρουσιαστής των Cosmoγεύσεων στο φετινό Cosmopolis. Σε όλους τους εκπροσώπους του τύπου προσφέρθηκε ως δώρο μια εύχρηστη τσάντα με το τουριστικό λογότυπο της Καβάλας που περιείχε υλικό προβολής καθώς και βότανα και κουραμπιέδες.

Το μαγικό ταξίδι της καβαλιώτικης κουζίνας στην ΑθήναΈως τις 23 Μαρτίου το εστιατόριο θα σερβίρει στους πελάτες του το μενού των 7 αυτών πιάτων από την καβαλιώτικη κουζίνα σε ιδιαίτερα δελεαστική τιμή, ενώ ήδη έχει ενσωματώσει στο κυρίως μενού του κάποιες από τις συνταγές.
Στην εκδήλωση από την Καβάλα παρέστησαν ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης , ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Το μαγικό ταξίδι των γεύσεων της Καβάλας μετά την Αθήνα θα συνεχιστεί τον μήνα Μάιο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας και τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας το Παρίσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος