Εγκρίθηκε χτες από το Υπουργείο Υγείας ο νέος προϋπολογισμός για το έτος 2019, ο οποίος προβλέπει αύξηση των ορίων των διατιθέμενων πιστώσεων κατά 5%, ή 800.000 ευρώ περίπου επιπλέον, αλλά και διαθεσιμότητα του στο 100% εξαρχής.
Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι θα καταναλώσει το υπόλοιπο του προϋπολογισμού στις λειτουργικές ανάγκες και ιδικά στις ΔΕΚΟ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συγκεκριμένα το 2019 το νοσοκομείο μας μπορεί να διαθέσει 14,378,142 ευρώ για τα λειτουργικά του έξοδα, σε σχέση με 12,467,298 ευρώ που προέβλεπε αρχικά ο προϋπολογισμός του 2018 και 13,585,769 ευρώ που διατέθηκαν τελικά στο τέλος του 2018, με αιτήματα του νοσοκομείου βάση των αναγκών.
Η προσαύξηση αυτή αναδεικνύει έμπρακτα και στο χώρο της υγείας στην Κέρκυρα το τέλος των μνημονιακών προϋπολογισμών που είχαν οδηγήσει έως το 2015 το νοσοκομείο να στερείται βασικών υλικών, αλλά και παροχών προς τους ασθενείς.
Έρχεται σε συνέχεια των αυξήσεων στις πιστώσεις που είχε και πέρυσι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου σε σχέση με το 2017.
Είναι προφανώς αποτέλεσμα των συνεχών πιέσεων της διοίκησης του νοσοκομείου και των υπόλοιπων θεσμικών φορέων προς την 6η Υ.Πε για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών του νοσοκομείου και την αποπληρωμή χρεών που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα έτη σε ΔΕΚΟ, αλλά και τη θετική ανταπόκριση της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα αυτό.
Ήδη η Διοίκηση του νοσοκομείου με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια ετοιμάζεται για την απομείωση έως και μηδενισμό των υποχρεώσεων προς τη ΔΕΥΑΚ αλλά και τη ΔΕΗ, αλλά και την άμεση πρόσληψη 12 ατόμων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού και 2 Μαιών στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, για να αντιμετωπιστούν τα οξέα προβλήματα της υτποστελέχωσης, η οποία με δεδομένη τη χαμηλή στελέχωση του 2015, παρά τις συνεχείς προσλήψεις των τελευταίων ετών παραμένει.

Μοιράσου το άρθρο: