Κέρκυρα: Χάρτα πρόληψης ουσιοεξαρτήσεων από τον “Διάπλου”

Μια μεγάλη εκδήλωση – κοινωνικού ενδιαφέροντος- προετοιμάζεται αυτές τις μέρες στην Κέρκυρα. Πρόκειται για την παρουσίαση της «Χάρτας πρόληψης των ουσιοεξαρτήσεων» την Πέμπτη 29 Μάρτη 19:00 στην συνεδριακή αίθουσα του Κερκυραϊκού ΓΣ. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Μονάδα Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Κέρκυρας, τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και στηρίζεται από το τμήμα κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
«…Δεδομένης της διεθνούς διάστασης του προβλήματος της παραγωγής, εμπορίας, διακίνησης, και χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών, σκοπός των εκδηλώσεων είναι να σταλεί η ΧΑΡΤΑ και να επιδιωχθεί να υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ολυμπιονικών, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ολυμπιονικών και από το Τμήμα για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του Ο.Η.Ε, ώστε να προκύψει με αυτό τον τρόπο η ανάδειξη ενός διεθνούς κώδικα για την πρωτογενή πρόληψη, που θα αποτελέσει την βάση ανάπτυξης ενός παγκόσμιου αντιναρκωτικού κοινωνικού κινήματος με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη. Ήδη έχει μεταφραστεί σε 4 γλώσσες με την συμβολή του ΤΞΓΜΔ του ιονίου Πανεπιστημίου».. δηλώνει ο επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας «Διάπλους» δρ Ψυχολογίας κος Μιχαλαρέας Ηλίας.
Ενώ ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα κος Πέρρος Νίκος τόνισε πως «…στην Ελλάδα, η ελάχιστη ηλικία εισόδου στην επώδυνη περιπέτεια της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην πρωτογενή πρόληψη. Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών κωδικοποίησαν πριν 4 χρόνια σε μια «Χάρτα Πρόληψης» τους βασικούς άξονες στους οποίους θα βασίζεται η πρωτογενής πρόληψη. Το περιεχόμενό της φιλοδοξούμε να είναι μια μικρή συνεισφορά προς την ελληνική κοινωνία για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις».
Εκ μέρους του ΣΕ Ολυμπιονικών θα παραβρεθεί η πρόεδρος κα Κοζομπόλη Βούλα καθώς και η Μαρία Γεωργάτου , η Κερκυραία Ολυμπιονίκης. Επίσης η κα Καρατζά από το κεντρικό ΕΣΥΝ, τα στελέχη της δομής «18 ΑΝΩ» Αλμπάνης Βασίλης και Κακουλίδης Νίκος. Φυσικά οι τοπικοί παράγοντες των συνδιοργανωτών.
Το πρόγραμμα : 12:30 την Πέμπτη η «Παλιά» (Φιλαρμονική εταιρεία Κέρκυρας» θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του ΣΕ ολυμπιονικών, θα παραδώσει αντίγραφα της παρτιτούρας του Ολυμπιακού ύμνου – Σπύρου Σαμάρα- και θα τιμηθεί εκ μέρους του Συλλόγου «Διάπλους». Στις 19:00 θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης της «Χάρτας» στην συνεδριακή αίθουσα του Κερκυραϊκού».
Την επομένη οι εκπρόσωποι του ΣΕΟ θα επισκεφθούν σχολικές μονάδες σε συνεργασία με την Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης καθώς και τον Ίσσο- μέρος που προορίζεται να φιλοξενήσει «το πολυπολιτισμικό κέντρο νεολαίας» , ένας στόχος που τελευταία κερδίζει έδαφος κοινωνικά και θεσμικά. Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με τοπικούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες για το μέλλον και την προστασία του Ίσσου.
Οι συνδιοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε Κερκυραίο ευαισθητοποιημένο πολίτη , να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το αντιναρκωτικό κίνημα στην Κέρκυρα βρίσκεται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι κοινωνικό πολυπαραγοντικό φαινόμενο με παραμέτρους πολιτικές, πολιτισμικές, οικονομικές, ψυχολογικές, ιδεολογικές και μπορεί να γίνει υπόθεση όλων των Κερκυραίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος