Δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό, προς επιλογή αναδόχου για το έργο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ», δημοσίευσε ο Φορέας διαχείρισης απορριμμάτων λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την διακήρυξη ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.492.016,13€ πλέον του νόμιμου Φ.Π.Α. και αφορά στην παροχή των υπηρεσιών για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα (1) έτος. Η υποβολή προσφορών λήγει στις 29-1-2018.
Σε ερώτηση της ΕΡΤ Κέρκυρας προς τον Πρόεδρο του Φορέα διαχείρισης και αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σπύρο Ασπιώτη ότι αυτό σημαίνει οριστική απόφαση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης απάντησε ότι δεν πρόκειται να γίνει το παραμικρό προτού εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του ως ΧΥΤΥ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο διαγωνισμός βγήκε για να «τρέχουν» παράλληλα οι χρόνοι που απαιτούνται ώστε να είναι έτοιμος ο Φορέας όταν εκδοθεί η άδεια.
Συνεργασία με τα σχολεία για την εκμάθηση της ανακύλωσης ξεκινά η Δημοτική αρχή ώστε να καταγραφεί η ποσότητα των ανακυλούμενων υλικών από κάθε σχολείο και στο τέλος του χρόνου θα βραβευτεί το σχολείο που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα.
Επίσης ο Αντιδήμαρχος Σ. Ασπιώτης ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας προσπαθεί να εφαρμόσει την διαλογή στην πηγή και για το λόγο αυτό θα προμηθευτεί καφέ κάδους για την ανακύκλωση του οργανικού υπολείμματος, πορτοκαλί για τα πλαστικά καθώς και κίτρινους κάδους για το χαρτί.

Μοιράσου το άρθρο: