Αλλαγές στη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και ρυθμίσεις για την Τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Εισάγονται ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες αυξάνει σε 40% από 30% που ισχύει σήμερα το ποσοστό συμμετοχής γυναικών, στα ψηφοδέλτια για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.
Επεκτείνονται οι εξαιρέσεις από την αναστολή των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να γίνουν απρόσκοπτα οι προσλήψεις από την γνωστή προκήρυξη 3Κ με την οποία θα προσληφθούν εργάτες καθαριότητας και επίσης να υπάρχει δυνατότητα προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς.
Την ίδια ώρα αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός συμβασιούχων που μπορεί να έχουν οι ΟΤΑ α’ και β’ και από 900 μπορεί να φτάσει τα 1400.
Επιπλέον, μεγαλύτερος έως 50% σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εδρών, προβλέπεται να είναι ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις εκλογές του Μαΐου.

Στο μεταξύ μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διάσπαση των δήμων διατυπώνονται φόβοι και επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους. Απαντώντας ο βουλευτής Κέρκυρας Κώστας Παυλίδης τονίζει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να λυθούν όλα τα επιμέρους προβλήματα αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση και από τους τοπικούς άρχοντες που θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές.

Μοιράσου το άρθρο: