ΣΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
Συγκρατημένος φάνηκε ο αντιπεριφερειάρχης Σάκης Τσούκας ο οποίος εκπροσώπησε στη σύσκεψη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Εκτιμά ότι είναι δύσκολο να αδειοδοτηθούν, μέχρι το Πάσχα, τα δύο νέα οικόπεδα στο Τεμπλόνι, αυτό των Αδελφάτων και το εκείνο των 52 στρεμμάτων που θα αγοραστεί, εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών του δημοσίου. Επίσης θεωρεί απαραίτητο να κινούνται με ταχύτητα οι παράλληλες διαδικασίες για την κατασκευή του εργοστασίου διότι ακόμα και αν όλα πάνε καλά η χωρητικότητα των δύο οικοπέδων θα έχει χρόνο ζωής το πολύ 10 μήνες. Και βέβαια, συμπληρώνει πρέπει να υπάρξει επίσημη πρόταση από το Δήμο για την τροποποίηση του ΠΕΣΔΑ και για τα δύο νέα οικόπεδα και για το πως θέλει να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
Τις επιφυλάξεις του για την υλοποίηση του σχεδίου που παρουσίασε χθες το Δήμαρχος διατύπωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου. Τα βασικά προβλήματα που διαπιστώνει είναι ο χρόνος που απαιτείται για την αδειοδότηση των δύο νέων οικοπέδων καθώς και οι διαδικασίες για τις εργολαβίες που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να υποδεχθεί τα δέματα.
Ο κος Σπύρου εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα με το περσινό καλοκαίρι. Ως μόνη λύση βλέπει τη μεγάλη αύξηση της ανακύκλωσης με νέες αποτελεσματικές πολιτικές.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΟΥΛΗΣ
Δεν βλέπει άμεση λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων ούτε ο Θόδωρος Γουλής επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό συμβούλιο. Κυρίως αποδίδει τις ευθύνες στην κυβέρνηση διότι όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ απαιτούνται αδειοδοτήσεις που καθυστερούν πολύ. Από την άλλη πλευρά δηλώνει ότι οι καθυστερήσεις είναι σκόπιμες προκειμένου τελικά όλη η διαχείριση των απορριμμάτων να περάσει σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Ο Επικεφαλής της Παράταξης ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στο Περιφερειακό συμβούλιο και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καλούδης σε γραπτή ανακοίνωση του μετά τη σύσκεψη σημειώνει κατ’ αρχήν «μεγάλο πολιτικό έλλειμμα» διότι έπρεπε να κλητευθούν οι δύο βουλευτές Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Τεμπλονίου και Λευκίμμης.
Τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη να προχωρήσουμε σε ανακύκλωση τόσο μεγάλη ώστε να επιτύχουμε το στόχο της Ευρώπης για 50% μέχρι το 2020.
Εκτιμά ότι ρεαλιστική λύση είναι η μεταφορά 25.000 τόννων απορριμμάτων στο εργοστάσιο της Ηπείρου για 2-4 χρόνια μέχρι να κατασκευασθεί το Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας (ΕΟΔΑΚ).
Τέλος θεωρεί ότι σε αυτή τη κρίσιμη καμπή ο ίδιος ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει και τη Προεδρία του Συνδέσμου και τη καθαριότητα.

ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ
Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τονίζει ότι ‘’ Το μοντέλο καθαριότητας στην Κέρκυρα χρεοκόπησε και απέτυχε. Το πρόβλημα στην αποκομιδή και στους δρόμους αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη μονάδας επεξεργασίας’’
«Το μοντέλο καθαριότητας στην Κέρκυρα είναι ένα χρεοκοπημένο και αποτυχημένο μοντέλο. Δεν αλλάζει ούτε βελτιώνεται. Ανατρέπεται και ξαναχτίζεται». Η κα Υδραίου ανακοινώνει ότι η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ θα παρουσιάσει σε ανοιχτή και μαζική εκδήλωση πολιτών το επόμενο διάστημα, το πρόγραμμα της για την καθαριότητα, με ένα νέο και σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας της υπηρεσίας

Μοιράσου το άρθρο: