Σε συλλογή υπογραφών θα προχωρήσει η επιτροπή αγώνα που στάθηκε κατά την χθεσινή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στο Τεμπλόνι προκειμένου με την συναίνεση του κόσμου της ευρύτερης περιοχής να προβούν σε κινητοποιήσεις.
Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή 25/2 καλεί σε λαϊκή συνέλευση τους κατοίκους και ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Τεμπλονίου.
Tο θέμα των απορριμμάτων συζητήθηκε στο πλαίσιο επερώτησης που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος του σώματος Χρήστος Μωραϊτης, παρά τα όσα ελέχθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το τοπικό σχέδιο διαχείρισης που έχει καταθέσει ο Δήμος και έχει εγκρίνει η Περιφέρεια, βάσει του οποίου προβλέπεται λειτουργία του δεματοποιητή και χρήση της Λευκίμμης ως χώρου εναπόθεσης των δεμάτων. Ο κ. Μωραϊτης χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη την αποδοχή της πρότασης μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός του νησιού εξαιτίας του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και του χαρακτήρα που έχει λάβει ο εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μοιράσου το άρθρο: