Την τελευταία της πνοή άφησε χθες το βράδυ η Κερκυραία ηθοποιός Λένα Χανδρινού νικημένη στη μάχη με τον καρκίνο, στα 64 της χρόνια. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στις 3.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καναλίων.
Η Λένα Χανδρινού χάρισε σε όλους τους Κερκυραίους μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του Κερκυραϊκού θεάτρου.
Γεννήθηκε στην εβραϊκή συνοικία της πόλης της Κέρκυρας στις 2 Φεβρουαρίου του 1952. Φοίτησε στο γυμνάσιο θηλέων, σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα, σπούδασε σε σχολή γραμματέων αλλά το θέατρο ήταν η μεγάλη της αγάπη από μικρή ηλικία. Μικρό κορίτσι ακόμη, συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Θόδωρο Ζαμάνη, τον άνθρωπο που έγραψε τα ωραιότερα κείμενα για τα αγαπημένα όλων μας «Πετεγολέτσα». Αυτή η συνεργασία τη συνόδευε σε όλη την καλλιτεχνική της πορεία.
Η Λένα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Κερκυραϊκής Σκηνής, από το 1970 και έπαιζε ανελλιπώς σε όλες τις μεγάλες παραγωγές της Σκηνής. Σε περισσότερα από 30 έργα έχει ερμηνεύσει βασικούς ρόλους.
Το ανήσυχο πνεύμα της και το ταλέντο της δεν της επέτρεψε να μείνει στην ερμηνεία. Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραγωγές κυρίως παιδικών θεατρικών έργων, όπως «Χίλιες και μια γάτες», «Γουρουνάκια κουμπαράδες» κ.ά.
Από τις αγαπημένες της παραγωγές στις οποίες συμμετείχε ήταν οι «Εκκλησιάζουσες» και οι «Τρωάδες».
Με τα «Πετεγολέτσα» όμως είχε ταυτιστεί, ήταν ξεκαρδιστική. Η Λένα είχε αναλάβει την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και έπαιζε κάθε χρόνο τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μέχρι πρόπερσι, όταν η ασθένεια της απαγόρευσε να ανέβη στη σκηνή.
Η Λένα Χανδρινού είχε συνεργαστεί με την ΕΡΑ Κέρκυρας, είτε κάνοντας δικές της εκπομπές είτε συμμετέχοντας σε άλλες. Πάντα πρόθυμη να ερμηνεύσει κείμενα μεγάλων συγγραφέων, με ιδιαίτερη αγάπη στους Κερκυραίους συγγραφείς.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Κέρκυρας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Μοιράσου το άρθρο: