Το Paxos Contemporary Art Project είναι ένα μοναδικό και πρωτόγνωρο για τους Παξούς καλλιτεχνικό εγχείρημα που πραγματοποιείται φέτος με πρωτοβουλία της Marina Tomacelli Filomarino – καλοκαιρινής κατοίκου Παξών εδώ και χρόνια. Το project περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και performances από οχτώ διεθνείς καλλιτέχνες υπό την επιμέλεια των Julia Ossko και Eugen Schulz, γνωστοί ως το καλλιτεχνικό δίδυμο Leonid Keller με έδρα το Βερολίνο:
Το ζευγάρι των επιμελητών ξεκίνησε να δραστηριοποιείται με την ταυτότητα Leonid Keller το 2013 και το P-CAP αποτελεί την πρώτη τους επίσημη συνεργασία.
Η αρχική παρουσίαση του Paxos Contemporary Art Project με παρουσία των καλλιτεχνών θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου στο Παλιό Εργοστάσιο του Λογγού.
Οι εγκαταστάσεις και τα έργα τους θα παρουσιαστούν σε διάσπαρτες τοποθεσίες του νησιού, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2018.
Για την επίσκεψη του κοινού στις τοποθεσίες των έργων θα είναι διαθέσιμος ο ειδικά διαμορφωμένος χάρτης P-CAP καθώς και οι κατά τόπους ξεναγήσεις- περιηγήσεις, που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μοιράσου το άρθρο: