Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τα Συμβουλευτικά Κέντρα για τις κακοποιημένες γυναίκες, τους ξενώνες φιλοξενίας και την τηλεφωνική γραμμή για τις τηλεφωνικές καταγγελίες, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα η οποία παραβρέθηκε χθες στην Κέρκυρα. Η κυρία Κούβελα συμμετείχε στην εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας εναντίον γυναικών που διοργάνωσε η Επιτροπή ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Η Γενική γραμματέας Ισότητας ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες που καταφεύγουν στα συμβουλευτικά κέντρα είναι κατά κανόνα Ελληνίδες, μορφωμένες, είναι μητέρες, οικονομικά είναι καλά έως μέτρια και η κακοποίηση έχει γίνει από το σύζυγο ή το σύντροφο τους. Από την πλευρά του ο άντρας που ασκεί σωματική ή ψυχολογική βία απέναντι στη γυναίκα του είναι ο συνηθισμένος τύπος – της διπλανής πόρτας – χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με κουστούμι ή με μπλού τζην, που όμως νιώθει κτήμα του τη γυναίκα του, την οποία υποτιμά, με συντηρητικές και πατριαρχικές αντιλήψεις.
Σύμφωνα με την κυρία Κούβελα στις τηλεφωνικές γραμμές έχουν γίνει 5.000 καταγγελίες τα έτη 2016 και 2017, στους ξενώνες έχουν φιλοξενηθεί 300 γυναίκες και στα συμβουλευτικά κέντρα έχουν καταφύγει περισσότερες από 4.000 γυναίκες.

Μοιράσου το άρθρο: