Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο πρόεδρος, Σπύρος Χατζηαντώνης, και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρεμετουσιάς Κύπρου, που βρίσκονται στην Κέρκυρα στο πλαίσιο προσκυνηματικής εκδρομής Κυπρίων της περιοχής, στην Ελλάδα.
Η Τρεμετουσιά, που βρίσκεται κοντά στη Λάρνακα, υπό τουρκική κατοχή από το 1974, οπότε είχε 350 Έλληνες και 250 Τούρκους κατοίκους, είναι αδελφοποιημένη με τον πρώην Δήμο Κερκυραίων από το 2001.
Οι κ.κ. Νικολούζος και Χατζηαντώνης συμφώνησαν να ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ Κέρκυρας και Τρεμετουσιάς, κυρίως μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Καββαδίας, που ήταν παρών στη συνάντηση, τους προσκάλεσε στο επόμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που προγραμματίζεται την άνοιξη του 2019.
Επίσης, ο κ. Χατζηαντώνης προσκάλεσε το Δήμαρχο να επισκεφθεί την Κύπρο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, στις 9 Δεκεμβρίου οπότε θα γίνει η αδελφοποίηση της Τρεμετουσιάς με το Δήμου Αθηαίνου όπου διαμένουν πλέον οι περισσότεροι από τους εναπομείνατες κατοίκους της Τρεμετουσιάς.

Μοιράσου το άρθρο: