Μήνυση κατά αγνώστου για εξύβριση, δυσφήμιση, συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κερκυραϊκού καναλιού Διονύσης Μάμαλος αναφορικά με τις αφίσες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή στην πόλη της Κέρκυρας με το πρόσωπό του και συκοφαντικό, κατά τον ίδιο περιεχόμενο. Από την αστυνομική διεύθυνση συνελήφθη ο αφισοκολλητής ,ο οποίος και υποστήριξε ότι έδρασε κατ΄ εντολή του πρόεδρου του δικηγορικού συλλόγου και επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιώργου Καλούδη.

Την ίδια ώρα οι μέτοχοι του καναλιού με ανακοίνωση τους εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την άδικη συκοφαντική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό και το προσωπικό του για την οποία επιφυλάσσονται, όπως αναφέρουν για κάθε νόμιμο δικαίωμα τους. Η ανακοίνωση των μετόχων είναι η εξής:

«Με αφορμή την αφισοκόλληση η οποία έλαβε χώρα στην πόλη της Κέρκυρας, το κείμενο τις οποίας στοχοποιεί τον δημοσιογράφο του Κερκυραϊκού καναλιού κύριο Διονύση Μάμαλο, την εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μετόχους της, ενημερώνουμε τον ανώνυμο συντάκτη τα παρακάτω:

Πρώτον: Στηρίζουμε το Δημοσιογράφο και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Διονύσιο Μάμαλο για τις μέχρι και σήμερα διοικητικές και επαγγελματικές του ενέργειες στα πλαίσια της άσκησης των αρμοδιοτήτων του.

Δεύτερον: Ενημερώνουμε τον ανώνυμο συντάκτη ότι η μετοχική σύνθεση της επιχείρησης είναι γνωστή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν επιφορτιστεί για τον έλεγχο της λειτουργίας των Μ.Μ.Ε.  και των τηλεοπτικών σταθμών. Όσον αφορά τους μετόχους αυτοί είναι γνωστοί στο Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και στον Κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ετησίως δήλωση πόθεν έσχες.

Επιπροσθέτως αναφέρουμε ότι οι μετοχές των Μ.Μ.Ε και των τηλεοπτικών σταθμών είναι ονομαστικές.

Τρίτον: Ο τηλεοπτικός μας σταθμός και το σύνολο των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται σε αυτόν είχαν, έχουν και θα έχουν σαν σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού επ’ ωφελεία των δημοκρατικών θεσμών και του κοινωνικού συνόλου.

Τέταρτον: Ενημερώνουμε τον ανώνυμο συντάκτη ότι το Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα δεν επέβαλε κανένα απολύτως πρόστιμο στο σταθμό μας για παράβαση κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Τέλος διαμαρτυρόμεθα έντονα για την άδικη συκοφαντική επίθεση στον τηλεοπτικό μας σταθμό και το προσωπικό του για την οποία επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.»

 

Μοιράσου το άρθρο: