Η κερκυραϊκή γαστρονομία ταξιδεύει στην Ευρώπη

Φορείς και παραγωγοί της Κέρκυρας προσκλήθηκαν να αναδείξουν το γαστρονομικό πολιτισμό μας και τα προϊόντα τους σε Ιταλία και Ολλανδία

Η επιτυχία του γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα τον περασμένο Μάιο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Κέρκυρας και τους  φορείς του νησιού, είχε ισχυρό αντίκτυπο στους εταίρους του και άνοιξε το δρόμο για νέες συνεργασίες. Μετά την εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας που διοργάνωσε το International Center for Wine & Gastronomy στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο,   άλλοι δυο στρατηγικοί συνεργάτες του Corfu Food & Wine Festival πρότειναν στο Δήμο της Κέρκυρας την προβολή του στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ προσκάλεσε το Φεστιβάλ και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας να επιδείξουν το γαστρονομικό πλούτο του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs της Ουτρέχτης τον Ιανουάριο και το Marco Polo System GEIE πρότεινε την παρουσίαση του Φεστιβάλ στη Βενετία το Φεβρουάριο. Και στις δύο περιπτώσεις η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από εξαγώγιμα τοπικά προϊόντα καθώς  στους στόχους του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους στο εξωτερικό.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος της Κέρκυρας καλεί τους Κερκυραίους παραγωγούς καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση,  την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων στο Φαληράκι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της αποστολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος