Για ξεπούλημα των μνημείων κάνει λόγο η τοπική Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της με αφορμή την εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επανερχόμενοι στο φλέγον ζήτημα των μνημείων που πέρασαν στο Υπερταμείο προς «αξιοποίηση» δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα τους τελευταίους 4 μήνες, όταν μας έλεγε ότι εκ παραδρομής, τάχα, τα μνημεία πέρασαν εκεί.
Μόλις προ 2 ημερών, μετά την αναπάντεχη αποκάλυψη του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Μανιάτη, μάθαμε επίσημα και με στοιχεία, ότι το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) άσκησε παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της σχετικής προσφυγής του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Αυτό σημαίνει ότι το Υπερταμείο θα προσέλθει στην ακροαματική διαδικασία για να υπερασπιστεί την Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου (!!!!!!), δηλαδή τη μεταβίβαση των μνημείων της χώρας (άρα και την Κέρκυρας!) στο Υπερταμείο.
Είναι πραγματικά να λυπάται κανείς όταν βλέπει να εμπαίζουν έτσι τον Ελληνικό Λαό και να του «ξεπουλάνε» τα μνημεία του, για τα οποία θυσιάστηκε, πολέμησε και έχυσε το αίμα του. Θυμίζουμε ότι για τα ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο στην Κέρκυρα, η ερώτηση που υπέβαλλε στον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μένει ανταπάντηση 3 μήνες τώρα… Πλέον καταλαβαίνουμε το γιατί…

Μοιράσου το άρθρο: