Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα θα έχει ο Υπουργός παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο γραφείο του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ στις 13:30 θα ακολουθήσει ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου. Το θέμα της συζήτησης θα είναι η διαμόρφωση ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά. Το ζήτημα αυτό απασχολεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο βασικός προβληματισμός είναι ότι είναι δυσβάστακτη η λειτουργία δύο τριτοβάθμιων ιδρυμάτων σε κάθε περιφέρεια για οικονομικούς λόγους. Επίσης υπάρχει η πρόθεση για την κατάργηση τμημάτων. Αυτό που σε πρώτη φάση συζητείται ως ρεαλιστικός στόχος η στενότερη συνεργασία μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παράλληλα συνάντηση με τον Υπουργό παιδείας ζητούν η ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων με σκοπό να του θέσουν υπόψη το θέμα με τη διακοπή λειτουργίας 17 ολιγομελών τμημάτων στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της Κέρκυρας και να διατυπώσουν το αίτημα της κατ’ εξαίρεση έγκρισης τους.
Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα γνωστό πρόγραμμα, ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου θα μείνει στην Κέρκυρα δύο μέρες. Την Κυριακή θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο πρόγραμμα εγκαινίων του Μουσείου Καποδίστρια μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στους καθηγητές και γονείς όμως ακόμη δεν έχει απαντήσει αν θα τους δεχθεί. Αν δεν γίνει η συνάντηση η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων είναι αποφασισμένοι να καλέσουν γονείς και εκπαιδευτικούς σε διαδήλωση διαμαρτυρίας. Το αίτημα της ΕΛΜΕ έχει κατατεθεί και στο γραφείο του Υπουργού και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος προσπαθεί να κλείσει το ραντεβού.
Παράλληλα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας χθες πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα αυτή να ακυρωθεί. Στη συνεδρίαση επρόκειτο να συζητήσουν τον ορισμό καθηγητών στα σχολεία. Οι καθηγητές είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν όλες τις επόμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ ώστε να μην επισημοποιηθούν οι περικοπές τμημάτων.

Μοιράσου το άρθρο: