Μουσική πανδαισία στο Μέγαρο Μουσικής χθες το βράδυ με την Φ.Ε.Κ. «Καποδίστριας» στην κατάμεστη αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ. Πλήθος Κερκυραίων που διαμένουν στην Αττική καθώς και Κερκυραίων που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να απολαύσουν τη συναυλία. Εντυπωσιακή η παρουσία του και αρχιμουσικού της Φ.Ε. «Μάντζαρος», Σωκράτη Άνθη, ο οποίος εμφανίστηκε ως σολίστας στην τρομπέτα, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπικινού, στο Κονσέρτο για τρομπέτα του Johann Baptist Georg Neruda. Αυτή η παρουσία χαίρει ιδιαίτερα θετικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τονίζουν το «μεγαλείο του αρχιμουσικού ο οποίος δέχθηκε να συμμετάσχει υπό τη διεύθυνση ενός άλλου μουσικού». Εξίσου θετικά σχόλια και για την υψίφωνο Κέλλυ Τουσμάνωφ η οποία ερμήνευσε άριες από τις όπερες Norma του Vincenzo Bellini και La Traviata του Giuseppe Verdi.
Μερικά από τα μουσικά κομμάτια που ερμήνευσε η Φιλαρμονική ήταν το εμβατήριο Florentiner March του Julius Fučik, η ουβερτούρα Ross Roy του Jacob De Haan, η σουίτα Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, το Russian Folk Dances του Dmitri Schostakovich και το African Symphony του Van McCo.
Τη συναυλία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και προβολής της Επτανησιακής Μουσικής, ενώ χορηγός της συναυλίας ήταν ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Μοιράσου το άρθρο: