Το ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που προκάλεσαν οι βουλευτές Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, η οποία διεξήχθη το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.

Στη συνάντηση παρίστατο η κυρία Όλγα Πολυχρονιάδου από τη Διεύθυνση Γραμματείας του γραφείου της διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, η οποία ήταν εκτάκτως απούσα. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την πρόθεση της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην έκπτωση του εργολάβου, ο οποίος είχε ουσιαστικά εγκαταλείψει το έργο εδώ και καιρό.

Ταυτόχρονα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού θα συντάξουν τα τεύχη δημοπράτησης για τη νέα προκήρυξη που θα αφορά τις υπολειπόμενες εργασίες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα, θα γίνει επικαιροποίηση των τιμών της εργολαβίας, καθώς πρόκειται για τιμές του 2007.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η διερεύνηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΑΕΔ, Δήμος Κέρκυρας, ΔΕΥΑΚ), της δυνατότητας οριστικής εναλλακτικής διευθέτησης του αποχετευτικού συστήματος. Σε περίπτωση επαναπροκήρυξης του έργου, με βάση τη διαδικασία των δημοσίων έργων, η οριστική εγκατάσταση του νέου εργολάβου θα έχει χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι του 2017.

Μοιράσου το άρθρο: