Μία νέα μέθοδο διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφίμων από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα εστιατόρια προσπαθεί να εφαρμόσει η ομάδα «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» και ο Σπύρος Νεράντζης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που θρυμματίζει και αποδομεί τα υπολείμματα τροφίμων και αποδίδει πολτό που οδηγείται στην αποχέτευση. Τη μέθοδο χρησιμοποιούν ήδη ξενοδοχεία στην Κέρκυρα αλλά απομένει η συμμετοχή των εστιατορίων. Για το λόγο αυτό η ομάδα «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα» νοίκιασε και έθεσε σε λειτουργία – εδώ και λίγες μέρες – ένα τέτοιο μηχάνημα, το έχει τοποθετήσει σε ένα χώρο στην πόλη και στη συνέχεια εθελοντές συγκεντρώνουν τα υπολείμματα τροφίμων από εστιατόρια. Σε συνεργασία με τον σύλλογο Εστιατόρων θα μετρήσουν το κόστος λειτουργίας του και το ενοίκιο με σκοπό να επιμεριστούν τα έξοδα.

Μοιράσου το άρθρο: