Στην Επίσκεψη παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαχειμάρτης για να παρακολουθήσει τα κάλαντα του Λαζάρου, ενα έθιμο που παρουσιάζεται με ξεχωριστό τρόπο στο συγκεκριμένο χωριό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ξεκίνημα των πασχαλινών εκδηλώσεων στην Κέρκυρα ανοίγουν όπως επιτάσσει το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου.

Κάθε χρόνο την παραμονή του Λαζάρου στο χωριό Επίσκεψη στην βόρεια Κέρκυρα ψάλλονται με ξεχωριστό τρόπο τα κάλαντα του Λαζάρου.
Ένα έθιμο που μόνο οποίος το παρακολουθήσει και το νοιώσει ίσως
μπορέσει να το περιγράψει με λόγια.

Όταν πέσει το σκοτάδι σε όλες τις γειτονίες του χωρίου η χορωδία της Επίσκεψής αλλά και πλήθος κόσμου τραγουδάμε τα κάλαντα τα οποία εξιστορούν όλη την ιστορία του θαύματος της Ανάστασης του Λαζάρου.
Νοικοκυρές κερνάνε ντόπιους και περαστικούς, μεζέδες και καλό επισκεψίωτικο κοκκινέλι. Το χωρίο ησυχάζει μόνο τα χαράματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΕΙ η Βόρεια Κέρκυρα «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Γεώργιος Μαχειμάρης συνοδευόμενος από μεγάλο μέρος των υποψηφίων, αλλά και φίλων του συνδυασμού του.

Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής θρησκευτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η χορωδία της Επίσκεψης ήταν η θερμή υποδοχή που έτυχε προσωπικά ο Γιώργος Μαχειμάρης αλλά και οι υποψήφιοι του από τους κατοίκους του χωρίου που άνοιξαν τις πόρτες των σπιτιών και των επιχειρήσεων τους για να του ευχηθούν καλές γιορτές και καλή δύναμη.

Μοιράσου το άρθρο: