Οι παραιτήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοηθούν να δοθούν λύσεις για τα ρεαλιστικά προβλήματα του τόπου. Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Θύμισε ότι η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει με ρεαλιστικό τρόπο τα μείζονα ζητήματα της χώρας, παρά τις θέσεις και το πολιτικό πλαίσιο που τον διέπει. Αυτό, τόνισε, αναγκαζόμαστε να κάνουμε και εμείς προκειμένου να βγούμε λύση στο οξύτατο θέμα των απορριμμάτων.
Διαχώρισε τη στάση της οργάνωσης νότου από συγκεκριμένα στελέχη που προέρχονται από αυτήν και όπως είπε ποτέ δεν βοήθησαν τη δημοτική αρχή εντός του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Κρητικός, ανέφερε, δεν έχει δηλώσει ότι θα διαφοροποιήσει τη θέση του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τη συμμετοχή του στη Δημοτική Αρχή. Η ωφέλιμη στάση της κομματικής οργάνωσης, κατέληξε, «θα έπρεπε να ήταν να λειτουργήσει μια δομή με τις καλύτερες δυνατές εξασφαλίσεις και προδιαγραφές. Αυτό λύνει το πρόβλημα σήμερα και τίποτε άλλο».

Γ.Γ. Διαχείρισης Απορριμμάτων

Ο κ. Νικολούζος ανέφερε ότι με τον Γ.Γ. διαχείρισης απορριμμάτων Ευάγγελο Καπετάνιο συζήτησαν τον οδικό χάρτη για τα περαιτέρω βήματα που θα οδηγήσουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση. Εκεί, όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε ουσιαστική καθυστέρηση αφού τα συγκεκριμένα έργα δεν έχουν «τρέξει» πουθενά στην Ελλάδα μετά την έγκριση των ΠΕΣΔΑ εντός του 2016. Μελέτη για την οριστική διαχείριση, εκτίμησε ότι θα έχουμε εντός του καλοκαιριού. Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ο δεματοποιητής στο Τεμπλόνι λόγω τεχνικού προβλήματος ενώ δέχθηκε ότι στο τρίτο κύτταρο γίνεται εναπόθεση των απορριμμάτων που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της κατάληψης και τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί ο δεματοποιητής. Ως προς τα δεμάτια επανέλαβε ότι θα πρέπει να μεταφερθούν γιατί έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και πρέπει να ταφούν. Ως προς τη δυνατότητα εναπόθεσής τους στα κύτταρα κατά τη διάρκεια ενοποίησής τους, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν αυτό μπορεί να συμβεί.

Κώστας Γκούσης

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στη στάση που έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου. Αυτό ανέφερε το μέλος της και πρώην Συντονιστής Κώστας Γκούσης. Ο κ. Γκούσης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις παραιτήσεις στελεχών της οργάνωσης αφού αυτά δεν είχαν ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ξεκαθάρισε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς εκτός Κέρκυρας επισημαίνοντας ότι σ’ αυτό δεν έχει ευθύνη το υπουργείο ή τα κομματικά όργανα αφού θα πρέπει να υλοποιηθεί ο εθνικός σχεδιασμός. Η ευθύνη, κατέληξε, είναι της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία θα πρέπει να βρει τοπική λύση στο σημερινό αδιέξοδο.

Μοιράσου το άρθρο: